Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg.
Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg. (Foto: M. Terlouw)

Groot Reformatiekoor gaat weer van start

Na de zomer 2018 gaat het Groot Reformatiekoor van start voor het derde jaar. Het Groot Reformatiekoor is een gemengd koor onder leiding van Martin Zonnenberg dat ook in 2018 diverse composities ten gehore hoopt te brengen die gerelateerd zijn aan de reformatie en aan Maarten Luther.

GOES - In 2018 wordt de synode van Dordrecht herdacht en in 2019 de Reformatie in Zwitserland. Het hele project wordt ondersteund door stichting In de Rechte Straat. Er wordt het komende jaar onder andere gezongen in de St. Joriskerk te Amersfoort en de Grote Kerk te Dordrecht en in 2019 weer in de Doelen te Rotterdam. In Amersfoort zingen we samen met het Soli Deo Gloria van Jaap Kramer en in Dordrecht met het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus.
Het Groot Reformatiekoor zingt een repertoire dat geschikt is voor een groot koor in vier repetities. Voor het nieuwe seizoen komt er 100 procent nieuw repertoire met psalmen uit verschillende landen en culturen (Taizé, Duistland, Engeland, Israël) aangevuld met hartverwarmende en nieuw gecomponeerde liederen én een knipoog naar klassiek.
Vanaf de leeftijd van 15 jaar is iedereen welkom op dit 'alle-leeftijdenkoor'. Voor dit project is het koor op zoek naar koorleden. Een van de repetitielocaties is in Goes, onder leiding van Jolanda van de Wege. De leden ontvangen een map met gedrukte muziek van het repertoire van het Groot Reformatiekoor en een oefen cd met de zangpartij erop. Hierdoor is thuisstudie ook mogelijk.
Opgeven kan via de site www.reformatiekoor.nl.

Meer berichten
CustomHtml_1