Bij Kleurrijk Goes ontmoeten verschillende culturen elkaar en maken daar een vrolijke happening van. FOTO: Leon Janssens
Bij Kleurrijk Goes ontmoeten verschillende culturen elkaar en maken daar een vrolijke happening van. FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Samen leven en beleven van culturen

Op zondag 8 juli aanstaande houdt de Stichting Variant in Goes voor de negende op rij Kleurrijk Goes in samenwerking met, en mede mogelijk gemaakt door subsidie van Gemeente Goes. Ook dit jaar worden er verschillende muzikale optredens gegeven.

door Leon Janssens

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt in de verschillende kramen getoond wat Kleurrijk Goes te bieden heeft. Er staan kramen met hapjes, drankjes, kleding, leuke artikelen en met mensen die over het land van herkomst vertellen. Gezellig om even langs te gaan en geheel vrijblijvend een kijkje te nemen. Kleurrijk Goes wordt rond 13.30 uur geopende door wethouder Derk Alssema.

Het programma begint om 13.30 uur met de Band Harry, deze band warmt het publiek op en daarna volgt een optreden van Body Action. Tussen door draait DJ Raffaël muziek voor jong en oud en rapper Glotsz geeft een show. Guler Diribas maakt deel uit van de organisatie. "Stichting Variant Goes is een organisatie die de verscheidenheid van de culturen in de gemeente Goes en daar buiten met elkaar in verbinding wil brengen. Uitgangspunt vormt hierin de dialoog tussen de diverse culturen. De stichting wil deze dialoog tot stand brengen door activiteiten te ontplooien en uit te voeren. Op de website ziet u het aanbod van activiteiten die wij samen met onze samenwerkende partners organiseren. Heeft iemand interesse in één van onze activiteiten neem dan contact met ons op. Dit evenement is ontstaan vanuit de behoefte van de verschillende culturen in Goes om zich te presenteren. Variant Goes is een organisatie die die aandacht besteedt aan het samen leven en beleven van de verschillende culturen in Goes. De visie van Variant is Samen leven doe je met elkaar, waar je ook vandaan komt. Goes is een multiculturele samenleving met een grote verscheidenheid aan nationaliteiten en daar speelt Variant op in door allerlei ontmoetingsactiviteiten te organiseren."

Het Kleurrijk Goes festival wordt gehouden van 13.30 tot 19.00 uur. Het programma bestaat uit een wereldmarkt met eten en producten en een podiumpresentatie. Als thema is voor kinderen gekozen en de hoofdact hiervoor is Hippe Gasten. In het openingswoord wordt aandacht besteed aan gevluchte kinderen. Op het festival is ook een clown met ballonnen aanwezig.

Er is dans van Body Action danst en de populaire Turkse band Kürsat Zengin zorgt voor de wereldsfeer. Als afsluiting een spetterend optreden van de Hippe Gasten. Diverse kramen met food en non-food van diverse culturen waarbij, voor het eerst, paling boer. Zo wordt Grote Markt in Goes de plek voor de beleving van diverse culturen en interculturele ontmoetingen. "Dit jaar is het negende jaar jaar van Kleurrijk Goes. Het is echt een leuke activiteit op de Grote Markt in Goes voor jong en oud, voor groot en klein", zegt Guler, "Volgend jaar belooft het een heel bijzondere editie te worden wanneer voor de tiende keer georganiseerd wordt."

Kinderen vluchten met hun familie of alleen voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving: dat zit er niet in als kinderen op de vlucht zijn. Als we aan vluchtelingen denken, staan we er meestal niet bij stil dat het heel vaak om kinderen gaat. De helft van alle vluchtelingen wereldwijd is kind. Dat zijn bijna 50 miljoen kinderen en twee keer zoveel als in 2005.

www.kleurrijkgoes.nl

Meer berichten
CustomHtml_1