"Hier wonen is gemakkelijk, je hebt strand, water, winkels, dokter met een apotheek, je hoeft niet altijd weg." FOTO: Leon Janssens
"Hier wonen is gemakkelijk, je hebt strand, water, winkels, dokter met een apotheek, je hoeft niet altijd weg." FOTO: Leon Janssens (Foto: )

Passie voor Peeland van Corrie: naar de Koeiekreek

Corrie van Dongen kwam in 1970 op Noord-Beveland wonen, met haar man en een baby, en wel op camping De Paardekreek als beheerdersechtpaar. "Wij kwamen uit Velsen en hadden gereageerd op een advertentie van de gemeente Kortgene. Dat bestond toen uit de Kortgene, Kats en Colijnsplaat. Wij gingen eerst eens opzoeken waar dat lag. Poeh, dat was ver."

KORTGENE - "De wegen waren toen niet als nu en we stopten ook onderweg voor een pauze. Wat een afstand. Met tol in de Beneluxtunnel, of door de Maastunnel in Rotterdam. Nog geen Heijnenoordtunnel maar over de Barendrechtse Brug en dan via de Delta-route langs Oude Tonge, Bruinisse, Zeelandbrug naar Kortgene.", vertelt Corrie. "De Paardenkreek was helemaal een nieuw terrein. Het had een andere naam maar mijn man maakte er De Paardenkreek van en dat is een begrip geworden. We gingen eind maart 1970 in Kortgene wonen in een kleine caravan. Een maand later woonden we in een houten keet met een paar kamers, keuken en kantoor. Best makkelijk, alles onder één dak en een klein mannetje, onze zoon Arjen. Op de camping was al wel een zwembad, met Veerse Meer water, waar schoolzwemmen werd gegeven. Zelf was ik kleuterleidster en door de zwemlessen leerde ik de onderwijzers al snel kennen." Tegenwoordig woont Corrie in de Hoofdstraat, een huis met een mooie en zonnige tuin. Zij fietst regelmatig Peeland rond. "Dat is goed te doen. 'n Rondje Veerse Meer is leuk. Of langs de Oosterschelde, lekker ruim, naar het haventje van Jan Bom aan het einde van de Emelissedijk, een heel mooi plekje. Hier wonen is gemakkelijk, je hebt strand, water, winkels, dokter met een apotheek, je hoeft niet altijd weg. Er is een fysiotherapie met een sportzaaltje er bij. Kun je nog eens wat oefeningen doen. Dan blijf je in conditie. Of gaan zwemmen bij De Paardekreek. Het is hier goed toeven, rustig wonen met fijne mensen. Ik kwam indertijd vreemd binnen en had als kleuterleidster voor de klas gestaan. In 1975 ben ik begonnen met invallen op school en in 1985 kreeg ik een aanstelling in Kats. Daar heb ik als juffrouw Corrie al die tijd voor de klas gestaan."

De Passie voor Peeland van Corrie is de weg naar de Koeiekreek. "Zeker nu alles volop in bloei staat. Bij de Koeiekreek is nog een steigertje, kun je daar even lekker poedelen. Het is gewoon prachtig genieten, ik heb het daar hartstikke naar mijn zin."

Meer berichten
CustomHtml_1