Foto: -

Column Cameleon: WK voetbal

COLUMN

Morgen 14 juni begint het WK-voetbal in Moskou met de wedstrijd Rusland-Saoedi Arabië. Wij, Nederland, zijn daar niet bij. Niet geplaatst. Je bent dan geneigd een land te kiezen dat je gaat volgen. Neem België, dat speelt er wel en zijn nog goed ook. Beter dan het Nederlands elftal. Niet zo moeilijk, zult u zeggen. Nou, behalve de organisatie rondom het Oranje team waar toch wat zand in de motor zat, net als bij sommige spelers, hadden wij in de poule het geluk niet aan onze zijde. De uitwedstrijd tegen Zweden werd met 1-1 gelijkgespeeld waar in de 89ste minuut een zuivere goal van Bas Dost werd afgekeurd. Had dat doelpunt toen geteld dan hadden Bas én Oranje nu een heel andere status gehad.

Tegen Frankrijk waren wij kansloos en zo werd Zweden onze belangrijkste concurrent voor de tweede plaats en een play-off wedstrijd. Zelfs na de domme 0-2 nederlaag tegen Bulgarije. Want Zweden leed ook puntverlies. Toen kwam hun wedstrijd tegen Frankrijk met de fatale uittrap (of was het een assist?) van de Franse keeper. 1-0 winst voor Zweden, Oranje blijft thuis. In punten gelijk maar op doelsaldo geklopt. In de play-off lootte Zweden Italië, dat was beslist einde verhaal. Neen, ook daar triomfeerde Zweden. Een ploeg met zoveel geluk is voor mij reden om de geel/blauwe Scandinaviërs extra te volgen op het WK. In een poule met Duitsland beginnen ze 18 juni in Nizjni Novgorod (2640 km) tegen Zuid-Korea, 23 juni in Sotsji tegen Duitsland, Jekaterinenburg 27 juni Mexico. Daar had Nederland kunnen spelen.

Er was leedvermaak in de kleedkamer van Bayern München. Thomas Müller (D) vroeg aan Arjan Robben: "Wil jij van begin juni tot half juli mijn hond uitlaten? Jij bent toch thuis, ja?" Grrrr.

Meer berichten