In onze provincie zijn al elf activiteiten, maar dat moeten er nog veel meer worden. FOTO: PR
In onze provincie zijn al elf activiteiten, maar dat moeten er nog veel meer worden. FOTO: PR (Foto: )

Zet Zeeland op de kaart tijdens de Buitenspeeldag

Op woensdag 13 juni staat de elfde Jantje Beton-Buitenspeeldag voor de deur.

GOES - Ook in de Zeeland wordt op 13 juni volop buiten gespeeld. In onze provincie zijn al elf activiteiten. Maar dat moeten er nog veel meer worden.

Help mee deze elfde editie tot een nog groter succes te maken. In Breskens komt een grote zandbak om in te spelen maar je kan ook een auto verven, hutten bouwen of brandweerspelletjes doen. Daarnaast kan je in Goes de hele middag Oud-Hollandse spelletjes spelen. Dat zijn maar twee van de vele leuke activiteiten in Zeeland. Maar dat moeten er nog veel meer worden. Want buitenspelen is vandaag de dag nog steeds niet vanzelfsprekend.

Buiten spelen

Van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool zijn er meer dan 1 miljoen kinderen die niet meer dagelijks buitenspelen. Ondanks dat zij aangeven zich vrolijk en blij te voelen nadat zij een tijdje buiten hebben gespeeld (75%). Daarnaast geven kinderen aan dat zij buitenspelen één van de leukste vrijetijdsbestedingen vinden, maar toch vaker binnen dan buiten spelen. Genoeg reden om daar wat aan te doen! Organiseer daarom een Buitenspeeldag.

Zet je straat af en organiseer samen met kinderen een knikkertoernooi, tover de straat om tot een hindernisbaan, bouw hutten of ga stoepranden. Van grote tot kleine spelletjes en van knutselen tot hinkelen. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk. Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen kan meedoen.

Meld nu je Buitenspeeldag aan en ontvang een gratis 'Stop nooit met spelen' spandoek!

Aanmelden kan tot 13 juni via www.buitenspeeldag.nl

Meer berichten