Foto:

Jubileumconcert door organist Henk G. van Putten

Het is ruim zestig jaar geleden dat Henk G. van Putten (1946) zijn eerste benoeming kreeg als kerkorganist. Hij was slechts 11 jaar oud toen hij werd benoemd tot vaste organist in Nieuw-Beijerland. Daarna was hij kerkorganist in Spijkenisse en De Lier. Tot begin 2012 was Van Putte stadsbeiaardier te Middelburg en hij was dat ook lange tijd in Spijkenisse (tot 2007) en Vlissingen (tot 1 oktober 2008).

KAPELLE - Van deze zestig jaar is hij bijna dertig jaar verbonden aan de Hervormde gemeente Kapelle. De Kerstnachtdienst van 24 december 1988 was zijn eerste dienst als organist in de Hervormde Kerk van Kapelle.
Ter ere van dit jubileum is er op vrijdag 15 juni 2018 een speciaal jubileumconcert op het historische Bätz-Witte orgel in de Hervormde kerk van Kapelle. Dit concert begint om 20.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Henk zal die avond zijn muzikaliteit laten horen door het spelen van werken uit de orgelliteratuur van Bach tot Hakim. De toegangsprijs bedraagt 7 euro Voor jongeren tot en met 14 jaar is de toegang gratis. Na afloop van het jubileumconcert is er gelegenheid Henk te feliciteren onder het genot van een drankje.

Meer berichten