Foto:

Buurtzorg Kapelle viert het eerste lustrum

Buurtzorg Kapelle bestaat vijf jaar. Het team levert met zes vaste krachten en de hulp van oproepkrachten professionele thuiszorg in Kapelle, Biezelinge, Wemeldinge en Kattendijke. Buurtzorg is een landelijke thuiszorgorganisatie. Lokaal zijn er kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, die zorg leveren aan huis. Het complete scala, van ondersteuning in persoonlijke verzorging tot complexe verpleegtechnische zorg, wordt aangeboden.

KAPELLE - De medewerkers van Buurtzorg kijken samen met de cliënt wat er aan zorg nodig is en zoeken samen met cliënten en hun omgeving naar oplossingen.

Het team van Buurtzorg Kapelle ontstond in 2013. Door het succes van Buurtzorg nam het team Yerseke e.o. dusdanig toe, dat er besloten werd in twee zelfstandige, compacte teams verder te gaan en was Buurtzorg Kapelle-Kruiningen een feit. Inmiddels is ook dat team al weer uit zijn jasje gegroeid en opgedeeld in een team op Kruiningen en op Kapelle. Zo blijven de kernwaarden van Buurtzorg gewaarborgd: kleine, zelfsturende teams welke betrokken, professionele zorg bieden. Voor cliënten betekent dit bekende gezichten in huis, die op de hoogte zijn van de persoonlijke situatie. Zonder cliënten is er geen Buurtzorg. Als dank voor het vertrouwen én om het lustrum te vieren verzorgden de medewerkers daarom op dinsdag 5 juni en gezellige middag met een high tea voor hun cliënten.

Meer berichten