'Met de stroom mee' is een fietsroute van bijna 20 kilometer en kent onderweg drie oplaadpalen voor elektrische fietsen.FOTO: PR
'Met de stroom mee' is een fietsroute van bijna 20 kilometer en kent onderweg drie oplaadpalen voor elektrische fietsen.FOTO: PR

'Met de stroom mee' van Oostkapelle tot aan de Bouwdokken

Wethouder Jaap Melse heeft met Henk den Boon van E-Connection de interactieve fietsroute 'Met de stroom mee' geopend. Deze fietsroute van 19,8 km brengt bewoners en toeristen langs unieke plekken aan de Zeeuwse kust. Vanaf Terra Maris in Oostkapelle tot aan Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans. Tevens is er nog een interactieve parelroute wandeling op de Bouwdokken, waarmee een duurzame parel te verdienen is. Deze is speciaal voor gezinnen.

Bewoners en toeristen kunnen de interactieve route vanaf twee punten starten of eindigen: bij Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans of bij Terra Maris in Oostkapelle. De fietsroute is gratis de downloaden met de gratis app van VVV Zeeland. Vervolgens kan de route gefietst worden, waarbij de app onderweg de aangegeven knooppunt weergeeft. Ook geeft de app onderweg aan welke duurzame organisaties en bedrijven er in Zeeland zijn. Tenslotte krijgt de fietser interessante filmpjes te zien over de natuur, (wind)energie en Windpark Bouwdokken.

Oplaadzuilen

Als vijfsterren fietsprovincie wordt Zeeland al vele jaren geassocieerd met tegenwind. Met de komst van de elektrische fiets wordt fietsen dus een stuk makkelijker in Zeeland. De fietsroute 'Met de stroom mee' bevat bovendien drie elektrische oplaadzuilen op zonne-energie, namelijk op de Bouwdokken, bij Terra Maris in Oostkapelle en nabij hotel Duinoord in Vrouwenpolder. Zo geeft de zon de fietsers dat extra zetje in de Zeeuwse wind.

Interactieve parelroute

Neeltje Jans is een unieke combinatie van waterkering, windenergie, natuur en recreatie. Een ideale plek voor een interactieve wandeling met het thema 'duurzaamheid'. Om meer te weten te komen over de Bouwdokken en de relatie tussen natuur en windenergie kunnen gezinnen de parelroute 'Duurzaamheid' lopen. De parelroute 'Duurzaamheid' is ook te vinden via de VVV Zeeland App. Door het bekijken van filmpjes en het beantwoorden van vragen verzamelen de wandelaars letters. Met het juiste woord kan men de duurzame parel ophalen bij Visrestaurant Proef Zeeland.

Samenwerking

Windpark Bouwdokken en gemeente Veere willen het publiek graag betrekken bij het windpark. Daarom is in april de tentoonstelling 'Laat maar waaien, van stormvogel tot Windpark Bouwdokken' geopend. Beide partijen ontwikkelen momenteel een lespakket, wat na de meivakantie in gebruik genomen zal worden. In alle onderdelen staat de relatie tussen natuur en duurzame (wind)energie centraal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden