Gastloc 65018 in actie, zoals gefotografeerd door Geert Maes.
Gastloc 65018 in actie, zoals gefotografeerd door Geert Maes. (Foto: GEERT MAES)

Stoom uit Nederland en België komt naar Goes

De Stoomtrein Goes-Borsele (SGB) haalt meerdere stoomlocomotieven naar Goes voor Sporen naar het Verleden, dat van donderdag 10 tot en met zaterdag 12 mei, steeds van 10.00-18.00 uur wordt gehouden op de museumspoorlijn van Goes naar Hoedekenskerke en op het museumterrein van de SGB aan de Albert Plesmanweg 23 in Goes.

GOES - De locomotieven zijn afkomstig van zusterorganisaties uit Haaksbergen, Maldegem en Rotterdam. Vooral de Rotterdamse inzending is indrukwekkend. Met zijn 107 ton is de machine zo'n 2,5 keer zo zwaar als de andere locs.

De drie stoomlocomotieven die te gast zijn, zullen allemaal in actie komen op de museumspoorlijn. Het gaat om een bont gezelschap, van Zwitserse, Engelse en Duitse oorsprong en met bouwjaren die uiteenlopen van 1910 tot 1955. De van origine Duitse machine uit Rotterdam is daarbij de jongste en verreweg de grootse van het stel. Ook op het museumterrein in Goes is van alles te zien. De locomotieven komen hier beurtelings binnen om water en steenkolen bij te laden. Een ouderwetse zaagmachine verwerktt boomstammen tot planken, stoomtrekkers zijn te bewonderen en in de historische werkplaats staan modelspoorbanen. Voor kinderen is er een houten spoorbaan en figuranten in passende kledij maken het plaatje af.

Programma en dienstregeling: www.destoomtrein.nl

Meer berichten