Het Trekkermuseum aan de Koedijk 2 in 's-Gravenpolder start zaterdag 12 mei het nieuwe seizoen. FOTO: PR TREKKERMUSEUM
Het Trekkermuseum aan de Koedijk 2 in 's-Gravenpolder start zaterdag 12 mei het nieuwe seizoen. FOTO: PR TREKKERMUSEUM (Foto: PR trekkermuseum)

Benzine en petroleum in het Trekkermuseum

Het Trekkermuseum aan de Koedijk 2 in 's-Gravenpolder start zaterdag 12 mei het nieuwe seizoen. Deze dag zijn er clubkampioenschappen ringsteken met de oude trekkers.

'S-GRAVENPOLDER - Dit jaar is er in het museum een prachtige expositie van Zeeuwse schilderijen van Rina de Korte te bewonderen, welke ook te koop zijn. Op deze dag is Rina zelf ook aanwezig met nog meer van haar schilderijen. Ook is deze dag aanwezig, Rinus Hoogesteger met zijn zelfgebouwde modellen oa de Claeys M103 en de tractor met de draaiende achterwielen. Al bij al de moeite waard om deze dag een bezoek aan het museum te brengen. In het Trekkermuseum is ook weer een prachtige collectie historische trekkers en stationaire motoren opgesteld waar liefhebbers van kunnen genieten. Het thema dit jaar is Benzine Petroleum. De vitrinekasten zijn gevuld met een diversiteit aan miniaturen. Dit cultureel agrarisch erfgoed is jaarlijks te bewonderen in het museum. Er zijn vitrines met club- en museumartikelen en er zijn miniaturen te koop.

Het museum is zaterdag 12 mei open van 10.00 tot 16.30 uur, daarna iedere zaterdag en zondag tot en met de herfstvakantie van 13.30 tot 16.30 uur. In juli en augustus is het museum open van dinsdag tot en met zondag.

Zie ook de site www.trekkermuseum-otmmz.nl

Meer berichten