Concerten van Horisont laten zich vaak het beste omschrijven als geschiedenislessen in de hardere rockgenres. FOTO: HORISONT
Concerten van Horisont laten zich vaak het beste omschrijven als geschiedenislessen in de hardere rockgenres. FOTO: HORISONT (Foto: PR HORISONT)

Vol weekend in podium 't Beest

Terwijl het festivalseizoen op gang komt gaat 't Beest gewoon nog even door met de concertprogrammering. Vooral in het weekend van 10, 11 en 12 mei is er voor elke smaak wat te vinden.

Wordt het country van de door Chris Tangelder geprogrammeerde 'Carter Sampson', new wave en post-punk met dé Siouxsie-tributeband 'Lizzie & The Banshees' en 'I Found The Cure' of toch heavy metal en hardroch van de Zweedse bands 'Horisont' en 'Dead Lord'?

Donderdag is het podium voor Carter Samson, een perfect voorbeeld van een alt-country zangeres uit the midwest van de States. Rauw en eerlijk, maar ook charmant en met een geweldige tas vol messcherpe songs. Haar laatste album 'Wilder Side' verscheen onlangs en ontvangt louter lovende reacties.
Vrijdag staan Lizzie and the banshees en I found the cure op de planken. Het Britse Lizzie and the banshees is het bekendste en meest authentieke Siouxsie and the Banshees tribute van de UK. Oude tijden herleven met een set vol hits als 'Spellbound', 'Arabian
Knights', 'Christine' en nog veel meer. Hun support I Found The Cure duikt dan weer helemaal in de new wave scene van de jaren '80 met een unieke The Cure-sfeer inclusief ontplofte kapsels en exentrieke make-up.
Het weekend sluit af met Horisont en dead Lord. De betere 70's bands komen tegenwoordig gewoon uit ons eigen tijdsgewricht en dan ook nog eens uit Scandinavië. Albums en concerten van Horisont laten zich vaak het beste omschrijven als geschiedenislessen in de hardere rockgenres.

Meer informatie op tbeest.nl/programma

Meer berichten