Marten en Carola Klop: "“Het Noord-Beveland chocolaatje moest iets zijn dat ook de Noord-Bevelanders aanspreekt. FOTO: LEON JANSSENS
Marten en Carola Klop: "“Het Noord-Beveland chocolaatje moest iets zijn dat ook de Noord-Bevelanders aanspreekt. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: Leon Janssens)

De passie van Marten en Carola

Noord-Beveland is om op te eten. Niet letterlijk, maar wel figuurlijk als een melk-, puur- of wit chocolaadje in de vorm van het eiland. Carola en Marten Klop laten ze speciaal door een chocolatier maken en verkopen de lekkernij in Chocoladewinkel nr.15 in Kamperland.

KAMPERLAND - "Het is een oud huis dat ooit een kleermakerswinkel was", vertelt Marten, "Het kwam te koop. Wij woonden in een arbeidershuisje in de Veerweg. We wilden een winkeltje beginnen en dit was een mogelijkheid. Toen de kinderen naar school gingen begonnen wij een ouderwetse chocoladewinkel." Carola was verpleegkundige en Marten werkte 26 jaar bij de Hema, onder meer als filiaalmanager Goes. "De eerste stap was gezet, wij zijn daar gelukkig mee. We kunnen samen tijd aan de winkel besteden, we doen alles samen en zijn een goed team. Daarnaast werk ik ook nog voor de Badkoerier", legt Marten uit. Geboren in Haamstede woonde Marten al vanaf jonge leeftijd in Kortgene en Carola komt uit Goes. "Het Noord-Beveland chocolaadje moest iets zijn dat ook de Noord-Bevelanders aanspreekt. We dachten we eerst aan een 'sukerpee' als vorm, maar toen kwam Lydia Klop, Marten's moeder met de suggestie: de vorm van het eiland Noord-Beveland. Leuk, en het slaat goed aan bij diverse Noord-Bevelandse activiteiten", aldus Carola. Ze zijn per zakje verkrijgbaar en sinds kort in een leuk doosje met een afbeelding van Panorama Noord-Beveland er op. Van ieder verkocht doosje gaat één euro naar het KWF. Passie voor Peeland van Carola en Marten is er met de kano op uit. "We hebben een Canadese kano, boterhammen en drinken mee en dan met de kano het Veerse Meer op. Je hoeft naar geen enkel pretpark als je zo'n pretpark naast de deur hebt", lacht Marten. Hij maakt ook foto's, alleen van Noord-Beveland. "Mijn passie is het laten zien hoe mooi ons eiland is. Carola en ik maken iedere avond een wandeling over Peeland, vaste routes, en toch iedere keer weer anders door de steeds wisselende natuur. Vooral in deze tijd wanneer alles tot bloei en groei komt. Ons leven is op Noord-Beveland. We zijn, net als mijn ouders, getrouwd in het Katse kerkje, foto's gemaakt aan het Geersdijkse Kaaitje en ons trouwfeest was op een rondvaartboot op het Veerse Meer. Een van onze favoriete plekjes is de steiger bij Kamperland. Ja, Noord-Beveland, ons eindeloos eiland."

Meer berichten