Tijdens het straattheater zijn er in heel het dorp nationale en internationale topacts te zien. FOTO: PR
Tijdens het straattheater zijn er in heel het dorp nationale en internationale topacts te zien. FOTO: PR

Oergezellig festival en straattheater

Ze zijn er nog, die authentieke popfestivalletjes. Waar je met een paar honderd man naar een band staat te kijken in plaats van met duizenden. Met een sfeervol maar overzichtelijk festivalterrein zo groot als een voetbalveld. Waar je zonder probleem met je kinderen naar toe kan en waar je met vrienden blijft kamperen zonder 's nachts je tentje te moeten zoeken.

OVEZANDE - We hebben het natuurlijk over Klomppop in het Zuid-Bevelandse dorpje Ovezande. Dit is al bijna veertig jaar zo'n festival. Belangeloos georganiseerd door vrijwilligers en met een entree- en bierprijs die genoeg moet zijn om de kosten te dekken en niet om dikke winst te halen. Drie dagen, compleet met een volwaardig straattheaterprogramma op zondagmiddag. En met een line-up die met de tijd mee gaat. Altijd de vinger aan de pols van de laatste kwaliteitspop en hiphop uit Nederland of België maar ook met breed vermaak en feesttentknallers.

Klomppop begint op vrijdag 25 mei met de zes finalisten van talentcompetitie Spectra. De avond wordt aangevuld met Hausmagger, de Nederlandstalige rockband rond poëet Theo Wesseling. Treehook sluit de vrijdagavond af.

De tweede dag van het festival, zaterdag 26 mei, heeft meerdere headliners: RONDÉ, bekend van onder andere de hitjes 'Run' en 'Naturally'. Moss, volgens kenners de beste indierockband van Nederland en hitkanon Kraantje Pappie, na zijn single 'JA!' met Bizzey nu weer hoog in de hitlijst met 'Little Craney'. Opener op de Mainstage is de hiphopband The Cool Quest. In de tweede tent spelen o.s. Canshaker Pi (garagerock), EUT (indiepop), Dirk. (noiserock) en afsluiter FATA BOOM. Klomppop biedt podium aan lokale acts uit Zeeland en West-Brabant, zowel opkomend als reeds gearriveerd: De Hobbyisten, Screw Houston, Zink, Rites, Charades. De derde tent van het festival draagt de naam Oâlles Loco? en doet vanaf het einde van de middag dienst als dampend feestpaleis met de dj's van Poar Neem'n, feestband Kennèh, de ongekroonde koning van elke feestkroeg DJ Timski en de charmante DJ Aardbei Macht Frei.

Familiedag

De zondag van Klomppop Festivalweekend mag met recht de familiedag genoemd worden. Het festivalterrein breidt deze dag uit naar de straten rond het sportveld. Een braderie en kindermarkt vormen het decor voor de straattheatermiddag met (inter)nationale topacts. Aan het einde van de middag vormen de tenten weer het middelpunt van het muziekprogramma. Folkband Squander Squad met een mix van covers en eigen werk brengt het feestje aan gang. JP and The Seeger Session band zet dat voort in de mainstage. Deze bigband brengt een ode aan de folktraditionals van Pete Seeger. The Shoals Connection pakt het dan weer over en vervolgens is het de beurt aan de feestcoverband PROOST! om het weekend sensationeel af te sluiten.

Programma en prijzen

ovezande - Het Klomppop Festivalweekend begint op vrijdag 25 mei om 20.00 uur. Om 01.30 uur gaat de muziek uit en de volgende dag (zaterdag 26 mei) gaat het feest weer van start rond de klok van 13.00 uur. Zondag 27 mei is het festivalterrein geopend van 11.00 tot 23.00 uur. Consumpties kosten 2,20 euro per munt en voor een toegangskaartje in de voorverkoop betaal je 26,50 euro. Losse kaarten voor de zaterdag zijn 21,50 euro en een campingticket is 11,50 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben op vrijdag en zaterdag gratis entree. Op zondag betaalt iedereen vanaf 8 jaar 5 euro bijdrage voor het artiestenprogramma aan de dorpskassa. Voor de zondag is geen losse voorverkoop, een weekendticket geeft wel toegang. Wanneer je een weekendticket met tien vrienden tegelijk bestelt, krijg je er zelfs één gratis. Vanaf het treinstation in Goes rijdt een pendelbus naar het festivalterrein (behalve op zondag). Parkeren en toiletbezoek is gratis bij Klomppop.

www.klomppop.nl

Meer berichten