Leerlingen op zoek naar oude dorpsverhalen


Leerlingen op zoek naar oude dorpsverhalen

Na de meivakantie starten de bovenbouwers van de basisscholen van Colijnsplaat en Kortgene met het zoeken naar verhalen over de geschiedenis van hun dorp. Ze zullen hierbij ook bewoners vragen of ze hen mogen interviewen.

De verzamelde info en verhalen zijn voor bij de etalage-tentoonstelling van deze zomer 'O kijk, dat zijn die oude foto`s van hier!'. In Colijnsplaat en nu ook in Kortgene komt dan een route door de oudste straten van deze dorpen, waarbij foto`s van rond 1900 daar te zien zijn waar ze indertijd ook genomen zijn. Zo krijg je een levensecht kijkje in de geschiedenis. Door dit te doen in etalages en achter ramen is alles bovendien altijd en vrij te bekijken. Stichting Vlam is dit project een paar jaar geleden opgestart op Schouwen-Duiveland waar het heel positief is ontvangen. Ze kan dit nu door steun van de Gemeente Noord-Beveland ook hier organiseren.

De leerlingen van De Zuidhoek en van Het Stelleplankier gaan de komende weken in koppels aan de slag. Ze zullen in boeken en op het internet snuffelen naar informatie, extra leuk zal het zijn om ook herinneringen en doorvertelde gebeurtenissen over vroeger te kunnen horen. Ze hopen natuurlijk dat bewoners hieraan mee willen helpen.
De raamtentoonstellingen worden in juni geopend. Alle informatie die de leerlingen verzamelen is dan ook te lezen op de website

www.okijkhier.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden