"Gooi die winkel toch lekker open op zondag", zegt Riet Buur (links) bij Stretch van Karin Goulooze. FOTO: Leon Janssens
"Gooi die winkel toch lekker open op zondag", zegt Riet Buur (links) bij Stretch van Karin Goulooze. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

'Gooi die winkels toch lekker open'

Een vast onderwerp in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezing in Goes: Vaker de winkels op zondag open. De VVD, Partij voor Goes, Nieuw Goes, PvdA en D66 stemden in met het voorstel van GroenLinks om ondernemers totale vrijheid te geven op de zondag.

door Leon Janssens

GOES - Karin Goulooze van Stretch kan zich daar goed in vinden: "Mijn winkels in Roosendaal en Sluis zijn 7/7 open, we moeten met de tijd meegaan, we hebben er ook een webshop bij, de ontwikkelingen staan niet stil. Het is denken en handelen in mogelijkheden. In Zeeland komen veel toeristen, vooral Belgen en Duitsers. Die verwachten bij een zondags evenement op de Grote Markt in Goes dat ook de winkels open zijn. Dat we nu bereikt hebben dat de winkels op zondag open mogen zijn is historisch. Wil je op zondag iets extra's voor je klanten organiseren als vriendinnendag, workshop of personeelsuitje, dan kan dat. Je biedt zo ook nog meer werkgelegenheid en we betalen meer op zondag." John en Riet Buur zijn lekker aan het shoppen bij Stretch. "Wij werken allebei door de week en dan heb je weinig tijd om te shoppen. Wij wonen in Kruiningen en komen graag in Goes, het is een mooie stad. Gooi die winkels toch lekker open op zondag", zegt Riet Buur. "Ze moeten de winkeliers vrij laten om open te doen", voegt John toe. Marijke en kees van Dijke uit Goes kunnen zich goed vinden in de zondagopening: "Van mij mogen ze hier elke zondag open, anders gingen we ook wel naar Domburg of Sluis. Het is leuk en gezellig. Anders zaten we zondag alleen maar op terras en dat gaan we nu ook doen. Wat drinken, een hapje eten. Even lekker genieten." Bij Van de Reepe schoenmode in Goes winkelt het echtpaar van Breda: "Winkels zondag open? Fijn voor ons want wij werken allebei, ook onregelmatige diensten. Anders gingen we weleens naar Breda of Bergen op Zoom." Bij boekhandel Het Paard van Troje staat Marijke van Lierop met de nieuwste Nicci French. "Geweldig, een hele goede zaak. Nu kunnen mensen zelf beslissen wanneer ze gaan winkelen en de winkeliers om open te gaan."

Winkels in Goes mogen op zondag open zijn. Dat betekent niet dat heel veel winkels elke zondag open gaan. De ondernemers en winkeliers gaan waarschijnlijk een aantal data voor koopzondag bepalen. Te denken valt aan de vaste maandelijkse koopzondag aangevuld met extra zondagen in de zomermaanden of feestmaanden en met zondagen wanneer er een evenement op de Grote Markt is.

Meer berichten