Jacqueline Hoogvliet (midden) voor haar winnende foto "Tafeltje Dekje", met links Piet Grim en rechts Conny Miermans. FOTO: Leon Janssens
Jacqueline Hoogvliet (midden) voor haar winnende foto "Tafeltje Dekje", met links Piet Grim en rechts Conny Miermans. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

'Wat vooral opvalt is de grote diversiteit in foto's'

Zaterdag was de prijsuitreiking van de fotowedstrijd 2017 met als thema 'Mensen in Borsele', ook dit jaar georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met de gemeente Borsele en Bibliotheek Oosterschelde.

door Leon Janssens

BORSELE - De jury gevormd door Marjan Paauwe, Tineke van der Ven, Eugène de Kok en wethouder Conny Miermans, met Cultuur in haar portefeuille, koos elke maand een winnaar uit de inzendingen van de betreffende maand. Uit die twaalf maandwinnaars is een jaarwinnaar gekozen. Conny Miermans zat acht keer in de jury: "Daar heb ik altijd veel plezier aan beleefd. Wat vooral opvallend is dat is de grote diversiteit in foto's. De rode draad die er doorloopt is altijd buiten, trekpaarden en sport en spel."

Het was dit jaar moeilijk kiezen voor de vierkoppige jury om van de twaalf maandwinnaars drie inzendingen te nomineren. Het ging om een foto van Piet Grim genomen bij een kerkdienst in een schuilkerk. Het is een echt Zeeuwse foto met klederdracht, duidelijk Zuid-Beveland, waarbij de sfeer uit vervlogen tijden welhaast voelbaar is. De tweede genomineerde foto werd gemaakt door Jacqueline Hoogvliet, 'Tafeltje Dekje', waarop een vrouw voor haar raam uitkijkt naar haar maaltijd die gebracht wordt. Het is een regenachtige dag en dat brengt duidelijk in beeld dat de vrijwilligers van Tafeltje Dekje door weer en wind hun werk doen. De derde geselecteerde foto was ook van Piet Grim. Een superscherpe foto van een boogschutter voor de staande wip. Prachtige details van de boog, de hand van de schutter in een decor van de Zeeuwse lucht. Winnaar werd Tafeltje Dekje van Jacqueline Hoogvliet. Na de prijsuitreiking gaf Charles Linssen een presentatie over zijn fotowerk. Thema was het jaarthema van 2018: 'Borsele in al haar kleuren'. Om mee te doen moet je je eerst aanmelden. Dit kan door een mail te sturen via:

cultureleraad@borsele.nl

Meer berichten