Foto: Rjan Benning en Botoboto
Foto: Rjan Benning en Botoboto (Foto: Rjan Benning en Botoboto)

Op Sterk Water weet een voorstelling boeiend te houden

Op Sterk Water bestaat al sinds 1999 als improcabaretgezelschap, waar totdat hij Zondag met Lubach ging maken Arjen Lubach deel van uitmaakte.

WISSENKERKE - Op Sterk Water werkt volgens een beproefde formule maar heeft die tot in de finesses uitgewerkt. Die formule is simpel: vraag het publiek om steekwoorden, informeer bij een aantal naar hun werk- en privéomstandigheden en bouw daar een verhaal omheen. In dat bouwen van een verhaal zit hem de crux. Daarin onderscheidt de club zich van alle andere improviseerders.

Zo simpel als de formule klinkt, zo hondsmoeilijk is het om dat anderhalf uur boeiend te houden. Op Sterk Water slaagt daar met Hotel weer met verve in. De drie acteurs en een pianist zijn dan ook tot veel meer in staat dan snel op nieuwe situaties reageren. Zo zijn ze uitstekende zangers, die net zo makkelijk een meerstemmig levenslied zingen als een rap improviseren. Moeiteloos wordt er een speech in nep-Spaans afgestoken, die synchroon door een tolk wordt vertaald. En de steekwoorden worden schijnbaar moeiteloos in sluitende scènes verwerkt.

Kun je dit allemaal nog scharen onder de noemer 'virtuoos improviseren', wat Hotel echt tot een genredoorbrekende show maakt is het feit dat je na afloop daadwerkelijk het gevoel hebt naar een afgerond verhaal gekeken te hebben. Met karakters die zich ontwikkelen en thema's die terugkeren. Voorstelling: Hotel van Op Sterk Water, zaterdag 21 april in Onder de Toren in Wissenkerke. Entree: 15 euro voor leden, 18 euro voor niet-leden. Aanvang 20.00 uur.

Meer berichten