Amels 'Here Comes the Sun' verlaat Vlissingen.
Amels 'Here Comes the Sun' verlaat Vlissingen.

Made in Zeeland in Da Vinci Cinema

Op 19 april wordt in Da Vinci Cinema in Goes voor de tweede maal Made in Zeeland georganiseerd. De bioscoop draait dan films geproduceerd in Zeeland danwel over puur Zeeuwse onderwerpen. Vooraf en na de voorstelling maken bezoekers ook kennis met enkele makers van Zeeuwse boeken.

GOES - Het programma Made in Zeeland is nogal gevarieerd. Het start met de film 'Oosterschelde, mooiste onderwaterpark van Europa', gemaakt door Belg en verwoed duiker Dirk van den Bergh. Van den Bergh maakte vorig jaar maar liefst 153 duiken in Zeeland. Zo'n 120.000 mensen bekeken zijn fims op Yputube. Vervolgens zien de filmgangers hoe een van Amels jachten 'Here Comes the Sun' door de sluis Vlissingen verlaat. Ontwerper Tim Heywood praat in deze korte film over de bouw van het jacht en designer Andrew Winch verklaart zjn keuzes voor het interieur. De derde hoofdfilm is een verkorte versie van de tragische komedie 'Just Divorced'. Het langere script uit Zeeland won een Gouden Pluim in Cannes en werd in april dit jaar genomineerd voor een Gouden Palm in Hollywoods Beverly Hills. De verkorte versie in het Da Vinci programma kwam tot stand met Zeeuws camerawerk en Zeeuwse acteurs. Russisch ondertiteld werd ze onlangs ook gedraaid in Sochi en St. Petersburg. Russen zien o.a. beelden van Veere, Nisse en het kerkje van Ellesdiek voorbijkomen. Zeeuwen maken op 19 april op hun beurt kennis met (foto)boeken van Huib de Jonge uit Zeeuws Vlaanderen en Charles Linssen uit Goes.
Made in Goes wordt officieel geopend door Goese wethouder Loes Meeuwisse. Bezoekers worden verwacht om 18.00 uur. Entree 3,50. Kinderen onder begeleiding gratis. Liefst vooraf aanmelden via www.florad.nl/davinci

Meer berichten