Foto: PR

Kinderkamp Borsele organiseert al ruim veertig jaar vakantieweken

Al ruim veertig jaar organiseert Kinderkamp Borsele vakantieweken voor kinderen die in de groepen 6, 7 of 8 op school zitten in de gemeente Borsele. Deze week zullen de vrijwilligers de scholen bezoeken om uitleg te geven over kinderkamp en de brieven uit de delen met informatie voor de ouders.

BORSSELE - Op zaterdag 21 april tussen 11.00 en 14.00 kan voor meer informatie een bezoekje gebracht worden aan de kampschuur aan de Noordsingel in Borssele. Ook geïnteresseerde vrijwilligers zijn welkom om een kijkje te komen nemen. De vrijwilligers van kinderkamp zullen klaar staan met een kopje koffie en antwoord op alle vragen.
Ieder jaar wordt een beroep gedaan op een grote groep vrijwilligers voor het organiseren van de kampweken voor de kinderen. Om de kosten voor de kampweek voor de kinderen zo laag mogelijk te houden, wordt met de nodige creativiteit geknutseld voor de spelletjes en voor het thema. Zo verrezen vorig jaar een café, een festivalterrein en een Mexicaans dorp op het kampterrein in Wintelre. De kinderen genoten van speurtochten en spelletjes in het bos en op het veld bij het kampterrein, alles zo veel mogelijk in het thema van die week.
Ook het koken voor 70 personen per week vraagt de nodige creativiteit van de vrijwilligers. Op een gemiddelde dag gaan er 14 broden, 22 liter melk, 15 kilo aardappels, 12 kilo boontjes, 7 komkommers, 7 kilo gehakt, 5 liter satésaus, 11 liter yoghurt, 70 koekjes, 12 kannen koffie en thee, 33 liter limonade, 11 liter soep en 70 stuks fruit doorheen. Maar ook pannenkoeken, een broodje ei of een broodje knakworst gaan er tijdens de drukke kampdagen goed in. Er wordt geprobeerd om het thema tijdens de maaltijden terug te laten komen, bijvoorbeeld tijgerbrood tijdens de safari-week en in de Mexicaanse week stonden wraps op het menu. Om alles goed te kunnen bewaren, bereiden en op te eten, zijn grote koelkasten, grote pannen en een heleboel borden en bestek nodig. Daarom hoopt Kinderkamp Borsele dit jaar op een mooi bedrag voor dit doel via de Rabobank Clubkas actie. Leden van de Rabobank kunnen tot 16 april stemmen op het doel van hun keuze.
Voor meer informatie over kinderkamp kunt u terecht op www.kinderkampborse.nl of op onze facebookpagina.

Meer berichten