Logo de-bevelander.nl


Wim Steenbakker staat op 18 maart met zeven medekandidaten in de finale van het 34e Concours de la Chanson van de Alliance Française.
Wim Steenbakker staat op 18 maart met zeven medekandidaten in de finale van het 34e Concours de la Chanson van de Alliance Française. (Foto: PR Wim Steenbakker)

Wim in de finale Alliance Française Franse chansons

Wim Steenbakker uit Wemeldinge staat op 18 maart met zeven medekandidaten in de finale van het 34e Concours de la Chanson van de Alliance Française. Deze finale is in Den Haag en wordt georganiseerd door de Alliance Française in samenwerking met onder andere TV5MONDE.

Het concours is een perfecte springplank naar een chansoncarrière voor vele Nederlandse en Vlaamse artiesten. Onder andere Wende Snijders, Alderliefste en ook het trio Zazí, wisten na deelname de harten van het Nederlandse én Vlaamse publiek te veroveren. In de jury zitten onder meer musicus Tony Eyk en kleinkunstzangeres Mylou Frencken. Wim Steenbakker (23) heeft liefde voor muziek en kan bovendien goed zingen. Hij volgde al jong (8 jaar) de vooropleiding Algemene Muzikale Vorming en vanaf zijn tiende gitaarlessen aan de Zeeuwse Muziekschool in Goes van Aaike Jordans. Door de gezellige en leerzame lessen heeft hij op 28 juni 2013 zijn eindexamen klassiek gitaar (examen D) gehaald met lof. "Franse chansons heb ik al heel lang in mijn repertoire. Onder meer van Jacques Brel, Jean Ferat, Michel Sardou en Charles Azanavour. Zelf ben ik al lang erg gecharmeerd van de Franse taal. De taal zingt al eenmaal wanneer je het hoort", vertelt Wim, "Tijdens de finale zing ik drie nummers een nummer van een bekende artiest van deze tijd, Savoir dire merci, origineel van Lilian Renaud, en een Franse klassieker van Michel Sardou: La maladie d'amour. Net als bij optredens begeleid ik mezelf tijdens dit concours op klassieke gitaar." In totaal worden vier aparte prijzen uitgereikt. Kaartenverkoop: www.concoursdelachanson.nl informatie: www.wimsteenbakker.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox