lekker rustig leute maken en een interactiviteitje verzinnen. Leutvolk verras elkaar met een carnavalesk hebbedingetje.
lekker rustig leute maken en een interactiviteitje verzinnen. Leutvolk verras elkaar met een carnavalesk hebbedingetje. (Foto: Leon Janssens)

Wâh Spuihats gewauwel

Alaaf leutig pretvolk, de zon komt weer al vroeger op en daarmee ontwaakt ook het carnaval. De Champetter heeft zijn uniform al lang uit de kast gehaald en zijn gade Champagne is in haar zottepakske een verlicht middelpunt van leut en pret.

Dat komt ook door een vriend van ons die carnavalsfreak is. Het hele jaar door verzint hij van alles om in de optocht uit te voeren. Jaren geleden met het motto 'Oor je 't ôk?' had hij bedacht om als Van Gogh met een palet en schildersezel naar carnaval te gaan. Als extra accent had hij een zogenaamd gebruikt damesverband (fake news) over zijn afgesneden oor geplakt. Of met een gezelschapspelletje Hoedje Wip; bij hem heette dat dan Voorbehoedjewip. Een ander jaar waren er wat brandjes geweest bij hem op het dorp en als lid van de vrijwillige brandweer ging hij met wat collega Spuihasten de optocht in met een grote kooi waar hij in zat uitgedost als De Rode Haan. Wanneer die kraait is er ergens brand. Zo kon De Rode Haan niet meer uit kraaien gaan, zij kraaiden des te meer van pret want bluswater van den brouwer in overvloed. En dat gaan jullie en wij ook doen de komende week:. Heef ter mè un slinger an en A je lacht bin je mooier. 't Oôge wil ok wat en dat Bluuf lekker ange. Leutvolk, allemaal je feestneus op en een big smiley, en geniet met volle teugen van 't mooiste feest van 't jaar.

Meer berichten