In café De Bal is het altijd bal, vooral met het grote, supergezellige Gouw Ouw Bal. FOTO: LEON JANSSENS
In café De Bal is het altijd bal, vooral met het grote, supergezellige Gouw Ouw Bal. FOTO: LEON JANSSENS (Foto: Leon Janssens)

't Bluuf lekker ange' in Hanzehat

HANZEHAT - Hij 'bluuf lekker ange' in het Hanzehat, Prins Kees, die al voor het zesde jaar Prins Carnaval is en ook dit jaar café De Bal (café Baarends) tot zijn residentie heeft uitverkoren.

"Ik hou van de humor van het Hanzehatse carnaval", zegt hij, "Al onze activiteiten zijn bij café Baarends in de Voorstad. Dat wordt inderdaad helemaal versierd en opgekroond tot mijn residentie. Het blijft leuk om te doen, vooral op vrijdag het scholenbezoek en het kindercarnaval. De eerste kennismaking met carnaval en je ziet kinderen er steeds enthousiaster voor worden." Het carnaval in Hanzehat begint op donderdag met een beziek aan de locatie van Zuidwester in de Scheldestraat/ Rommerswalestraat, een jaarlijkse traditie. "Wij worden daar altijd leuk en enthousiast ontvangen en al onze mensen zijn er bij", weet Erwin Mijnsbergen, de PR-man van de Stichting Arti Carnaval en ook jaarlijks belast met de zorg over de stadssleutel, "De cliënten in Zuidwester genieten volop en doen altijd leuk mee. Ze hebben ook zelf een cliënt die Prins Carnaval is." Vrijdagavond wordt het feestje van MAC gehouden bij café Baarends, het grote "Gouwe Ouwe Bal" welke titel teven het motto van de avond is. "Vorige jaren werd dit ook georganiseerd met carnavalsmuziek van de Pink Panthers en K heb wak wou . Het is altijd leuk en wordt druk bezocht. Op die avond wordt een stukje tijd ingelast voor Arti, omdat burgemeester Herman Klitsie om elf minuten over elf de stadssleutel aan Prins Kees komt overhandigen." Zaterdagavond gezellige carnavalsavond met leuke verrassingen. Zondagmiddag vanaf 13,30 groot en gezellig Kindercarnaval met muziek van de Scheldedweilers (entree drie euro).Zondagavond (21.00) mottobal waar iedereen een motto aan kan dragen voor carnaval 2019. Programma: www.articarnaval.nl

Meer berichten
CustomHtml_1