Deze vrolijke dame geeft het goede voorbeeld aan de twee serieuze bolhoeden "A je lacht bin je mooier".
Deze vrolijke dame geeft het goede voorbeeld aan de twee serieuze bolhoeden "A je lacht bin je mooier". (Foto: Leon Janssens)

De Pikpot 'A je lacht bin je mooier'

Prins Gerald van Pikpot kan tevreden zijn want de carnavalsmotto is de lachebek op het lijf geschreven "A je lacht dan bin je mooier'." En zo is het maar net.

Onder dit motto wordt in Pikpot Carnaval gevierd. Als we dan ook allemaal met een grote glimlach op ons gezicht verschijnen, wordt het een buitengewoon feest voor jong en oud. Want lachen maakt van ons een ander mens. Zoals het spreekwoord zegt 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd'. Ik mag dit jaar wederom Prins Carnaval zijn in Pikpot stad. En een stad is het met recht te noemen tijdens carnaval. Velen uit Pikpot stad, de omliggende dorpen en zelfs ver daarbuiten vinden inmiddels hun weg naar ons carnaval. En onthoud het goed, 'als je lacht dan ben je aoltied mooier'. " Prins Gerald lacht want dit jaar is hij voorzien van twee nieuwe hofdames, Malou en Marina. De Pikpotters bieden ieder jaar op nieuw een goed programma. De succesvolle 55+ middag die altijd ouderwets gezellig is, aanstaande vrijdag het schoolbezoek door Prins Gerald en Raad van Elf. Daar worden diverse acts verzorgd door acrobaat en goochelaar van Evert van Asselt. En natuurlijk, traditioneel: friet eten voor de jeugd tot 12 jaar en deze activiteit is ook toegankelijk voor kinderen uit andere dorpen. Jeroen van Sabben, voorzitter van De Pikpot, "Alle activiteiten zijn bij café 's Lands Welvaren waar speciaal voor carnaval een grote tent aan is gezet. Voor het carnavalsbal, de Halve Nattenavond, van vrijdagavond zijn twee duizend kaarten verkocht. Daar wordt ter controle met polsbandjes gewerkt om de leeftijd te onderscheiden. Muziek is er van DJ Roy en DJ Arno." Hoogtepunt is de optocht zaterdagmiddag. Altijd met veel interactie door deelnemers en publiek. Burgemeester Gerben Dijksterhuis geeft om 14.00 officieel het startsein voor vertrek. www.pikpot.nl

Meer berichten
CustomHtml_1