De Spruitjes trekken ieder jaar opnieuw weer veel bekijks, oogsten veel bijval en vallen meestal in de prijzen.
De Spruitjes trekken ieder jaar opnieuw weer veel bekijks, oogsten veel bijval en vallen meestal in de prijzen. (Foto: Leon Janssens)

"'t Ooge wil ok wat " in Paerehat is veel te zien

De vlag wappert al bijna een week aan de kerktoren, Paerehat, 's-Heerenhoek, maakt zich weer op voor het grootste feest van het jaar, de zottepakskes worden uit de kast gehaald of nieuw gemaakt, want het is carnaval.

Prins Rinus glundert bij de gedachte alleen al. "Voor de tweede keer mag ik weer Prins Carnaval van Paerehat zijn na een prachtig en succesvol eerste jaar, waar ik super van heb genoten. Vooral dank zij de medewerking van iedereen. Ik ben er trots op dat ik opnieuw het vertrouwen heb gekregen en het tweede jaar ga ik met veel plezier in." Het carnaval zit de familie van Prins Rinus in de genen want zijn kleindochter Lynn is jeugdprinses in Kraaienist en dat vervuld opa Rinus met veel trots. Je hoeft geen prins te zijn om carnaval door te geven want Johan Schrieks, de secretaris van de vereniging is 33 jaar lid (carnavalsjubileum) en zijn zoon Lukas is jeugdnar van Paerehat. Fleur Hubregtse is Jeugdprinses 2018. Binnen de Stichting de Koenkelpot zijn er ook enkele veranderingen geweest. De twee veldwachters namen na jaren trouwe dienst afscheid en Peter Voet en Marcel Raats zijn gekozen als nieuwe veldwachters, een nieuw duo voor de carnavalsordehandhaving. Remo de Jonge vervult een vacature in de Raad van Elf en Youri Schipper die van Insprienger. Het carnaval in Paerehat is al van afgelopen zaterdag bezig met een grandioze 50+ middag opgezet door de Bellefleurs. Met de onthulling van Jikke, beschermvrouwe Paerehats carnaval, in de Bierdulve (Heerenstraat) en de Zevensprong met de jeugd van Paerehat barst het grote leutefeest goed los. Eerst staat alles in teken van schoolcarnaval tot 15.15 uur in de Jeugdhoeve, en dan vanaf 18.45 uur Bonte Avond, Kindercarnaval, Songfestival en kleurwedstrijd in de feesttent. De volgende dagen staat alles in het teken van carnaval met als hoogtepunt de grote optocht op zondag.

Volledig programma: www.paerehat.nl

Meer berichten
CustomHtml_1