Laura Vuik haar passie is paardrijden, dressuurwedstrijden, op een van haar eigen paarden. FOTO: Leon Janssens
Laura Vuik haar passie is paardrijden, dressuurwedstrijden, op een van haar eigen paarden. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

Passie voor Peeland Laura Vuik: Paardrijden

GEERSDIJK - In een rustieke straat midden op Geersdijk woont Laura Vuik, geboren in Rotterdam maar vanaf haar veertiende jaar woont zij al in de kleine kern.

"Onze familie had hier al lang een boot liggen en had een stacaravan op De Roompot. Mijn vader vond dat we beter hier konden gaan wonen en dat is gebeurd. Zelf ben ik in Goes naar school, het voortgezet onderwijs, geweest en heb dat met succes afgerond. Nu werk ik samen met mijn partner Serge Bosschaart in restaurant brasserie Het Kookpunt in Kamperland. Zeker heb ik oog voor Peeland zoals het Geersdijkse Kaaitje, dat is een idyllisch plekje waar weinig toeristen komen. Ook de Goudplaat vind ik heel mooi. Als je er in de zomer vroeg bent dan zie je soms de hertjes overzwemmen, zo mooi. Met dieren zijn paarden mijn grote vrienden. Ik heb vier paarden en binnenkort, in de eerste week van april, komt er een veulentje bij. Zeven jaar was ik toen ik naar de manege in Kamperland ging en voor het eerst paard reed. Mijn broer kreeg een cursus zeilen en ik, Laura, paardrijles. Ik was gelijk met het virus besmet, het is nooit meer weggegaan." Op negenjarige leeftijd kreeg Laura haar eerste pony en die heeft zij nog steeds. Laura houdt van paarden: "Paarden hebben een eigen karakter en kunnen goed duidelijk maken wat ze wel en niet willen. Sommige zijn er echt voor je, ze laten je ook nooit in de steek bij wedstrijden. Andere zijn wat bang en die moet je op weg helpen. Mijn paarden verzorg ik dagelijks zelf. Wel zo belangrijk want als er iet schort of ze gedragen zich vreemd dan kun je dat direct zien."

Haar paarden krijgen training en beweging in de bak in Kamperland. Zij traint ook paarden van andere mensen. Laura rijdt ook wedstrijden en is daar heel fanatiek in. Twee wedstrijden per maand en daarnaast wordt veel tijd besteed aan trainen en lest zij nog elke week in Oude Tonge. Ook bezoekt zij grote dressuurevenementen zoals in januari Masters of Dressage bij De Croo in Nieuw- en Sint Joosland. Vorig jaar was Laura reserve-kampioen met het paard Rosaline, de merrie die nu drachtig is. Diverse wedstrijden heeft zij gewonnen zoals in november 2017 in Serooskerke bij De Gouden Rijders. "Ik werd eerste in mijn klasse, een gesplitste klasse in Z1 en Z2. Later, begin december in Ouddorp gewonnen en een tweede plaats op het pepernootconcours. Dat zijn allemaal dressuurwedstrijden. Ik wil zo ver mogelijk komen met paardrijden, met goede paarden wedstrijden te kunnen rijden."

Meer berichten