Maandag 12 februari starten voorbereidende werkzaamheden voor de ingrijpende reconstructie van het kruispunt Buys Ballotstraat-Patijnweg. FOTO: Leon Janssens
Maandag 12 februari starten voorbereidende werkzaamheden voor de ingrijpende reconstructie van het kruispunt Buys Ballotstraat-Patijnweg. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

Reconstructie aan De Patijnweg

GOES - Maandag 12 februari starten voorbereidende werkzaamheden voor de ingrijpende reconstructie van het kruispunt Buys Ballotstraat – Patijnweg. Het verkeer wordt door middel van borden omgeleid. De Patijnweg blijft tijdens de uitvoering van het hele project toegankelijk. De winkel(s) en het tankstation in Kloetinge zijn bereikbaar. De woningen aan de Parallelweg blijven via de Buys Ballotstraat bereikbaar.

Vrijdagavond 16 februari worden de bestaande verkeerslichten verwijderd en de spoorwegovergang in de Buys Ballotstraat wordt geheel afgesloten. Vanaf zaterdag 17 februari zal het verkeer in en uit Goes op het noordelijke gedeelte van de Patijnweg langs het werkvak rijden. De Buys Ballotstraat is afgesloten voor het doorgaande verkeer. Verkeer vanaf de A58 vanuit de richting Kapelle/Bergen op Zoom wordt omgeleid via afritten Goes-Zuid, of via het Tiendenplein. Het hele karwei neemt veertien weken in beslag verwachten de gemeente Goes en aannemer Bam Infra. Het kruispunt gaat verbeterd worden, zodat deze verkeersknoop veiliger wordt voor alle verkeersdeelnemers en het verkeer sneller doorstroomt. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. In de eerste fase, juli tot en met september 2017, zijn er al aanpassingen aan nutsvoorzieningen verricht. Eind februari 2018 start de tweede fase: de reconstructie ten noorden en ten zuiden van de spoorweg. Deze werkzaamheden duren ongeveer drie maanden. Wethouder Loes Meeuwisse: "Dit project stond al lang op ons lijstje, omdat we met een spoortraject te maken hebben is er toestemming van het ministerie van Infrastructuur en Milieu nodig. Waar wij een bredere Buys Ballotstraat en een bredere spoorwegovergang wilden, zeker voor veiliger fietsverkeer, gaf het ministerie aan deze juiste smaller te maken met het oog op de veiligheid op het spoor." De Patijnweg krijgt twee rijstroken de stad uit waardoor de verkeerslichten zodanig worden ingesteld dat het verkeer vanuit alle richtingen vlotter door kan rijden. Daarbij wordt de vernieuwde kruising zo ingericht dat het voor fietsers een stuk veiliger wordt. Er komt een fietsstraat vanuit de Koningin Wilhelminastraat tot de rotonde Kazerneplein en er wordt gezorgd dat fietsers halverwege de oversteek even kunnen wachten. Daarnaast worden voorsorteervakken voor het autoverkeer in de Lewestraat aangepast zodat fietsers meer ruimte krijgen. De Buys Ballotstraat wordt in deze reconstructie ook aangepakt. Het belangrijkste wat hier verandert is dat de fietsers eerder gescheiden worden van het autoverkeer. Bovendien wordt de kuil bij de spoorwegovergang aangepakt. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes voor fietsers via spoorwegovergang Kloetingseweg/Patijnweg en de overgang in de Oostmolenweg. Maandag 19 februari starten de werkzaamheden aan het zuidelijke gedeelte van de Patijnweg. De derde fase zijn de werkzaamheden voor het aanpassen van de spoorwegovergang door ProRail, in oktober 2018.

Meer berichten