Logo de-bevelander.nl


Lloyd Oudeman: "Wij hebben de mensen als open en warm leren kennen." FOTO: Leon Janssens
Lloyd Oudeman: "Wij hebben de mensen als open en warm leren kennen." FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

Passie voor Peeland van Lloyd Oudeman

Het torentje van de voormalige Hervormde kerk aan de Veerweg in Kamperland is al van ver zichtbaar. De klok staat stil op vijf voor half drie, maar Lloyd Oudeman en zijn team staan altijd klaar voor hun gasten.

door Leon Janssens

KAMPERLAND - Amable, het restaurant waar Lloyd (24) in maart aanstaande één jaar actief is. Na een verbouwing van tien maanden opende Amable, een van de betekenissen van dit Spaanse woord is 'Lief', haar deuren. Lloyd zelf is afkomstig uit Rilland, geboren en getogen. "Sinds ik werk is dat altijd in de horeca. Van huis uit hadden wij een bloemenzaak en zo heb ik al vroeg geleerd om aan te pakken. In de horeca was ik actief in de keuken en in de bediening. Altijd met de intentie dat ik die kennis nodig zou hebben wilde ik iets voor mezelf gaan beginnen.

Beginnen

Als jong ondernemer een restaurant beginnen. Het is voor veel collega's van mijn leeftijd een droom en voor mij sinds kort werkelijkheid. Een enorme uitdaging in een markt die voor mij persoonlijk onbekend was. Nu ik hier zit is mijn passie voor Peeland, Amable en voel ik mij na een hartelijke ontvangst inmiddels thuis. We willen graag de sfeer van het kerkje en de sfeer van de historie van Noord-Beveland behouden. Vanaf het begin hebben wij ons ingezet om contacten te leggen met de buurt en dat liep goed. Wij hebben de mensen als open en warm leren kennen.

Draai gevonden

Wij doen ons best om dat in stand te houden, een goede verstandhouding dat werkt het best." Lloyd heeft zijn draai gevonden op Peeland: "Ik denk dat Noord-Beveland het mooiste eiland van Zeeland is. Ik vind dat Noord-Beveland in ontwikkeling is en graag wordt ontwikkeld. Zichzelf vernieuwd en daarin blijft investeren. Zoals ze iedere jaar opnieuw de schoonste stranden hebben. Dat komt ook doordat de gemeente Noord-Beveland daar actief in is." In zijn tocht om het eiland beter te leren kennen stuitte hij op diverse locaties die hem aanspreken. "Hier buiten, net voorbij Kamperland, dat stukje aan het Veerse Meer bij Rubens, het pittoreske haventje bij de inlaag bij Colijnsplaat. Dat zijn leuke plekjes om naar toe te gaan, even tot rust komen en stil te staan met wat Peeland te bieden heeft. Als er de gelegenheid voor is maak ik graag een korte wandeling over het strand bij de Banjaard. Even lekker uitwaaien."

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox