Logo de-bevelander.nl


Foto: Koos de Bondt

Basisvaardigheden oefenen in Bibliotheek Goes

De bibliotheek Goes start in het nieuwe jaar met een inloopactiviteit basisvaardigheden op donderdagmiddag. Tijdens deze middag kun je op de computer oefenen met verschillende basisvaardigheden, zoals taal, rekenen en werken op de computer.                                                                        

De activiteit wordt georganiseerd vanuit het Taalhuis Goes. Onder begeleiding van een vrijwilliger oefen je direct op de computer. Ieder volgt zijn eigen programma. Je bepaalt zelf wat je wilt oefenen. Een vrijwilliger van het Taalhuis is aanwezig om je op weg te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. Inloop iedere donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur in de Bibliotheek Goes. De toegang is vrij.

Taalcafé

Naast de activiteit basisvaardigheden, is vanaf januari iedere dinsdagmiddag het Taalcafé geopend in de Bibliotheek. Het Taalcafé wordt georganiseerd in samenwerking met het SMWO. Het Taalcafé is een goede plek om te oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen te leren kennen. Ook is het een plek waar je ervaringen kunt delen. Je praat, samen met een begeleider, in groepjes over het thema van de middag. Toegang is gratis, je hoeft je niet aan te melden.

Leesgroep

Op dezelfde dag is er voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren lezen, de leesgroep Nederlandse Taal actief. Voor deelname aan deze groep is aanmelden wel verplicht. Je kunt je hiervoor aanmelden bij het loket van het Taalhuis. Het loket is iedere dinsdag- en donderdagmiddag geopend van 13.30-15.30 uur.

Taalvrijwilligers

Het Taalhuis in de bibliotheek is dé plek waar taalvragers en taalaanbieders samenkomen. Ieder dinsdag- en donderdagmiddag is het loket van het Taalhuis geopend. Je kunt hier terecht met al je vragen over de Nederlandse taal. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden als taalvrijwilliger. Cursisten kunnen er terecht voor een passend cursusaanbod.

Het Taalhuis is nog op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers. Vind je het leuk om met taal en mensen te werken? Beheers je de Nederlandse taal goed? Kom dan eens langs bij het Taalhuis en meld je aan als taalvrijwilliger. Voor meer informatie: www.bibliotheekoosterschelde.nl

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox