Logo de-bevelander.nl


“Ik let veel op E-nummers in voeding, dat moet beter. Ik wil voor mijn kinderen een veilige toekomst”, zegt Roger de Windt. FOTO: Leon Janssens
“Ik let veel op E-nummers in voeding, dat moet beter. Ik wil voor mijn kinderen een veilige toekomst”, zegt Roger de Windt. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

Kijken we hoopvol naar de toekomst?

We hebben 2017 achter ons gelaten en voor ons ligt weer een heel nieuw jaar. Hoe kijken we terug op het afgelopen jaar en wat zijn de plannen voor het nieuwe jaar? Kijken we hoopvol naar de toekomst en zijn we vast van plan om ons dit jaar wel aan onze goede voornemens te houden? Of kijken we met een zorgelijke blik vooruit?

door Leon Janssens

Sjaak, een passant uit Goes staat bij zijn fiets en vult de fietstassen. Wat verwacht hij van 2018? "Ik ben best blij met 2017, het is niet anders dan gemiddeld", zegt hij, "Doorgaan met ademhalen dan hou je het vol. Ik hoop dat ik de jaarwisseling goed door kom, vooral voor onze hond. Dat is alvast een goed uiteinde en een goed begin." Hans Welten (57) komt even een visje halen en legt de focus voor 2018 op werk en vooral gezondheid. "Olympisch schaatsen straks, dat zal toch wel lukken? Zelf ben ik meer bezig met schaken bij Goes, een leuke sport, ik doe het graag. Met Oudjaar vier ik mijn verjaardag en verder in 2018 zijn er vakantieplannen voor Schotland."

Veel sporten

Aan de statafel bij het viskraam staat Roger de Windt uit Waarde. "Voor 2018? Gezond en veel sporten. Ik wil gaan voetballen, fitness en krachtsport. Ik werk in de bouw en weet wat kracht is. Ik eet gezond, net als nu, zalm. Ik let veel op de E-nummers, ben voorzichtig. Er wordt van alles in ons eten gestopt. Daar moeten ze in 2018 wat aan doen. Dat moet beter, ik wil voor mijn kinderen een veilige toekomst. Het wordt steeds moeilijker, hoe meer bevolking, hoe meer eisen. Mensen zijn er te weinig mee bezig."

Kinderstad

In augustus 2018 komt er weer een Goes Kinderstad, Gien Quaak van de organisatie: "In januari komt de hele club bijeen voor de eerste vergadering. Dat wordt vast weer mooi in Goes."

Willem Westveer (73), bekende verschijning op de markt: "Voor 2018 gezondheid en ik hoop een mooi sportjaar. Ik hou van schaatsen, wielrennen, vooral de veldritten, dat vind ik mooi. En dat alle mensen gezond, en het goed eens met elkaar zijn. Daar gaat het toch om? "

Goed bierjaar

De Gezondheidsmarkt is het kraam van Bram Dey. "Vitamime supplementen kunnen de mensen gezond houden. Ik wens al mijn klanten een gezond 2018 toe."
Jan Passieux, bekende Delta Bierbrouwer: "Goed bierjaar in 2018 en ik mag stoppen met werken dit jaar. Kan ik meer tijd besteden aan bluesfestivals en aan een goed biertje brouwen. Ik hoop dat alles voor iedereen redelijk gaat in gezondheid en geluk. Wat ik overdreven vind is de 300.000 euro dat het afscheid van Rutte III kostte. Belachelijk. We kunnen er tegen ageren, maar het systeem deugt niet."

Meer genieten

Bij haar fiets, klaar om naar huis te gaan, treffen wij Johanna Krijgsman (66). "Volgend jaar in 2018 gaan wij meer op vakantie, meer op stap, gewoon meer genieten zo lang het kan. Goed voornemen voor mijn man die graag legpuzzels maakt: meer fietsen. Ik heb er al 5.000 kilometer op zitten. Nu hij nog."

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox