Het huwelijksbootje dat heet 'Avontuur'


Het bruidspaar Van der Ven genoot op hun bruiloft volop op de Avontuur. Het was een prachtige dag. FOTO: Rob Koers
Het bruidspaar Van der Ven genoot op hun bruiloft volop op de Avontuur. Het was een prachtige dag. FOTO: Rob Koers (Foto: Rob Koers)

Het huwelijksbootje dat heet 'Avontuur'

GOES - Letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje stappen dat kan op de Zeeuwse Tweemastklipper 'Avontuur' uit Goes. Trouwen varend op de Oosterschelde. Het kan want naast de bekende trouwlocaties is sinds afgelopen jaar ook de historische zeilklipper Avontuur aangemerkt als 'Huis der Gemeente' voor Goes en Reimerswaal.

"Het is een pracht locatie en je trouwt terwijl je vaart. Uniek", zegt Jaap Baaijens, vrijwilliger bij de Stichting Zeeuwse Klipper Avontuur, enthousiast, "Alle faciliteiten zijn aan boord, alles kan gebruikt worden. Wat je huurt is een dagje Avontuur met gecertificeerde bemanning. Bruidsparen zijn meer dan tevreden. Mooier dan de Oosterschelde met talloze mooie plekjes, en zeehonden spotten is er niet. Voor het bruidspaar de gelegenheid om unieke trouwfoto's te maken op een meer dan honderd jaar oude klipper op de prachtige Zeeuwse wateren of in een van de mooie plaatsen langs de kust. De trouwplechtigheid wordt georganiseerd hier in de salon aan boord waar zo'n 50 à 60 gasten plaats kunnen nemen. Er is ook een Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand bij aanwezig. Na de plechtigheid gaat het richting Oosterschelde voor een zeiltocht naar Zierikzee, Yerseke, Veere, Middelburg, zelfs naar Antwerpen, naar keuze, met maximaal 50 gasten." Aan boord wordt alles verzorgd van drankjes en hapjes tot complete maaltijden. Dit kan in overleg ook in eigen beheer. Na de feestelijkheden is het mogelijk om met 24 personen te overnachten. Er kunnen hele-, halve- of meerdaagse dagtochten worden geboekt. Mensen kunnen, als ze dat willen, actief meedoen met zeilen.

Onderhoud

Het schip 'Avontuur' (1914) is een echte Zeeuwse klipper, de enigst overgebleven op zeilen, gemaakt voor het zware werk dat verricht moest worden. "Hij is gebouwd om vanuit Duitsland zware basaltblokken aan te voeren voor dijkaanleg in Zeeland. Ook werden er volop bieten en kolen mee gevaren", zegt Vincent Evers, vrijwilliger en machinist," Het heeft een speciale constructie van spanten en dat vereist onderhoud. Nu moeten de spanten vernieuwd worden voor 2019 en er moet een nieuw vlak onder. Als dat afgekeurd wordt dan is het klaar met de Avontuur. Dan komen wij onder een veel strengere regeling waar wij niet aan kunnen voldoen. Daarom proberen wij met sponsoring en subsidie zoveel mogelijk fondsen te werven voor het onderhoud. Ook zijn nieuwe vrijwilligers nodig en van harte welkom." De stichting vraagt daarom aan bedrijven, instellingen, scholen en particulieren om bij te springen door sponsoring of boekingen. Naast trouwlocatie worden ook veel tochten georganiseerd met zakenrelaties, watersportvakanties, schoolwerkweken, personeelsfeesten, natuurtochten, familiefeesten en als slaapschip om uitsluitend te overnachten. Meer informatie via Jaap Baaijens 0113-213646 of ga naar de website:

www.avontuurgoes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden