Logo de-bevelander.nl


'Wij willen graag op de foto' was de vraag van deze deelnemers. Zo zie je dat zelfs deelnemers Maatjes van elkaar zijn. Dit kerstdiner van Humanitas Zeeland was de ultieme gelegenheid om gezellig te kletsen en te eten. FOTO: MARIT JANSEN VAN GALEN
'Wij willen graag op de foto' was de vraag van deze deelnemers. Zo zie je dat zelfs deelnemers Maatjes van elkaar zijn. Dit kerstdiner van Humanitas Zeeland was de ultieme gelegenheid om gezellig te kletsen en te eten. FOTO: MARIT JANSEN VAN GALEN (Foto: Marit Jansen van Galen )

Sfeervol kerstdiner met de Maatjes

MIDDELBURG - Kletsen en eten met een groep Maatjes, dat is wat er 18 december in de Kloveniersdoelen gebeurde. Na het succes van de afgelopen jaren wordt er dit jaar opnieuw een kerstdiner georganiseerd voor de Maatjes van Humanitas Zeeland.

Vrijwilligers en deelnemers van het Maatjesproject waren uitgenodigd als speciale genodigden om van een driegangendiner te gaan genieten. Dit jaar wordt het diner bereid door Brasserie BLVD in Vlissingen en de Drvkkery in Middelburg. Zij hebben via hun contacten diverse sponsors bereid gevonden om producten te leveren voor het diner. Ook komen er vrijwilligers van Humanitas Kinderkamp Zeeland deze avond helpen.

Zonnetje

Met het Maatjesdiner wil Humanitas Zeeland de vrijwilligers van het Maatjesproject in het zonnetje zetten en tegelijkertijd aandacht vragen voor het project. Humanitas koppelt met het Maatjesproject vrijwilligers aan mensen met een licht verstandelijke beperking om samen dingen te ondernemen. 'Het is voor zowel de deelnemer als de vrijwilliger erg leuk om samen iets te gaan doen. In dit geval lekker eten en bijkletsen. Iedereen kleedt zich er netjes voor aan en doet zijn best er voor. Het is ook leuk om andere Maatjes te ontmoeten,' vertelt Vicky Wiessner, Coördinator van het Maatjesproject.

Gezellig

De avond was een groot succes. 'De Maatjes waren heel enthousiast! Iedereen vond het erg lekker en gezellig. Maatjes die al eerder geweest waren, vond het voor herhaling vatbaar. De mensen die voor de eerste keer kwamen waren heel verrast.' Aan de geroezemoes in de zaal kon je merken dat het erg gezellig was. De Maatjes konden aan zes verschillende tafels zitten en elkaar op deze avond beter leren kennen. Vicky legt uit dat de Maatjes zelf kiezen waar ze gaan zitten. 'Vaak kiezen ze er voor om bij iemand te gaan zitten die ze al eens eerder gezien hebben. Er ontstaan vaak gezellig en leuke gesprekken.'

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van deze avond was volgens Vicky de blijde gezichten van alle mensen. Maatje zijn is leuk en dankbaar om te doen en biedt de mogelijkheid tot een bijzondere en zinvolle ervaring. Het is leuk om een keer iets anders te doen met je Maatje dan koffie drinken of spelletjes. Je leert elkaar op een andere manier kennen. 'Maatjes hebben genoten van het lekkere eten en van de van de contacten met de anderen.' Meer weten over Maatje zijn? Kijk dan op de website.

humanitaszeeland.nl

Meer berichten
Shopbox