Logo de-bevelander.nl


Paulien van 't Westeinde is bucketlistinspirator en heeft het tot haar missie gemaakt om mensen die dat nodig hebben een duwtje in de rug te geven. FOTO: Rob van Eekelen
Paulien van 't Westeinde is bucketlistinspirator en heeft het tot haar missie gemaakt om mensen die dat nodig hebben een duwtje in de rug te geven. FOTO: Rob van Eekelen (Foto: Rob van Eekelen)

Wat staat er op jouw bucketlist?

's-Heer Abtskerke - De kerstdagen zijn weer achter de rug en de jaarwisseling komt eraan. De tijd bij uitstek voor goede voornemens. Ga je nu echt stoppen met roken, meer sporten of denk je in een heel andere richting? Ga je dit jaar een parachutesprong maken? Of vertrek je naar Finland om het Noorderlicht te bewonderen?

Iedereen heeft wel dingen die hij of zij ooit nog wil zien, doen, beleven of meemaken. Voor de één zijn het verlangens die sluimeren op de achtergrond, de ander heeft het zwart op wit gezet met het vaste voornemen het te gaan doen. Opgeschreven heet zo'n lijstje verlangens een bucketlist, naar de uitdrukking 'things I would like to do before I kick the bucket'. "Vaak wordt gedacht dat je minstens miljonair moet zijn om zo'n lijst af te strepen, maar dat is gelukkig niet nodig", vertelt Paulien van 't Westeinde. Ze noemt zichzelf bucketlistinspirator en heeft het tot haar missie gemaakt om mensen die dat nodig hebben een duwtje in de rug te geven.

Geboren met een bucketlist

Van Paulien zelf wordt wel eens gezegd dat ze is geboren met een bucketlist. Haar eerste herinnering is een ritje voorop de motor toen ze drie jaar was. Daarna vertelde ze aan haar moeder dat ze later ook motor ging rijden. Het bleef niet bij een kleine meisjesdroom, want twintig jaar later haalde ze echt haar motorrijbewijs, kocht een motor en rijdt nog steeds. En zo vinkte ze de afgelopen jaren al tientallen mooie ervaringen af op haar lijstje. Maar ze is er nog niet, want ze heeft nog veel meer wensen en verlangens. "Ik zou heel graag nog eens willen zweefvliegen én ik wil graag met mijn man en kinderen naar de jungle. Dat gaat nog niet komend jaar gebeuren, maar we zijn er wel hard voor aan het sparen."

Inspireren

Ondertussen is ze een andere wens aan het realiseren. "Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen te inspireren ook een bucketlist te gaan maken. De bucketlist hoeft niet gevuld te zijn met grootse dingen. Je kunt ook heel gelukkig worden van kleine dingen. Ontbijten in de tuin of familie opzoeken die je al lang niet gezien hebt." Genieten van het leven, daar draait het om, volgens Paulien. "Ja, lééf", beaamt ze enthousiast. "Als je het echt wil, kan het. Mensen zien allerlei dingen waarom iets niet zou kunnen. Maar praktisch niks is onmogelijk. Sommige wensen zijn meteen uit te voeren en hoeven niet veel geld te kosten, anderen vergen meer planning en geduld."

Haar eigen moeder kreeg voor haar gevoel een tweede kans, toen ze op 57 jarige leeftijd weduwe werd. "Ze ging ineens dingen doen die ze nooit eerder had gedaan, vooruitschuiven naar 'later' leek opeens niet meer zo'n logisch idee. Ook bij mensen die een ziekte overwinnen komt dit voor, het gevoel van een 'tweede kans' te krijgen. Maar waarom wachten tot je iets naars overkomt?" vraagt Paulien zich af. "Want wat zou het toch fijn zijn als je later op je leven terugkijkt en geen spijt hebt dat je bepaalde dingen nooit gedaan hebt."

bucketlistafstrepen.nl

Meer berichten
Shopbox