Logo de-bevelander.nl


Anthoni Fierloos en Linda Rijk: “Het is leuk dat er een goede samenwerking is in dit winkelgebied.” Foto: Leon Janssens.
Anthoni Fierloos en Linda Rijk: “Het is leuk dat er een goede samenwerking is in dit winkelgebied.” Foto: Leon Janssens. (Foto: Leon Janssens)

De Bulte in Goes: gastvrij en om de hoek

De Bulte, bekende plek in Goes, gelegen waar Gasthuisstraat, Oostwal en Oostsingel samenkomen, is met de opening van het nieuwe kantoor van Sinke Komejan Makelaars Goes & De Hypotheekshop in een gedeelte van het oude Aldi-pand weer volledig ingevuld. Stonden er ruim zestig jaar geleden de groene barakken van het ziekenhuis, nu is er een groot parkeerterrein begrensd door eigentijdse winkels van allerlei branches.

GOES - De laatste grote veranderingen zijn ontstaan door het vertrek van Aldi naar het Molenplein. Het vrijgekomen pand is gedeeltelijk ingevuld door Keurslagerij Kees Mol, die opschoof en zo een domino-effect veroorzaakte. Dit betekende uitbreidingsmogelijkheden voor Flowershop en Lunchroom/Brasserie De Bult.

"Met de komst van Sinke Komejan is alles ingevuld", zegt Linda Rijk, tevens woordvoerster van winkeliersvereniging 'Gastvrij en om de hoek'. "Wij zitten hier 27 jaar met De Bult en wij konden het voormalig pand van Keurslager Mol bij ons bedrijf trekken. Na een ingrijpende verbouwing betekende dat veel meer ruimte waar wij de klanten in een gezellige sfeer ontvangen. Dagelijks hebben wij veel klanten voor koffie, voor de lunchen of om een hapje te komen eten. De parkeergelegenheid voor de deur is erg fijn. Met een ticket via je telefoon is het relaxed parkeren met betaling achteraf. Altijd veilig, geen bekeuring en de binnenstad is goed bereikbaar."

Twee jaar geleden opende Bio Drôme, eveneens in een gedeelte van het Aldi-pand, een nieuwe winkel. "Met de verhuizing en de opening hier hebben wij een flinke sprong gemaakt", zegt eigenaar Damario Luitwieler. Op 30 december bakt hij oliebollen voor de actie van 'Gastvrij en om de hoek'.

Samenwerking

Op de Oostsingel zijn nog meer middenstandsbedrijven gevestigd zoals een broodjeszaak, een bakkerswinkel, het Kattencafé, een kleermaker en een makelaar. In de Gasthuisstraat een traiteur, kledingmodezaak, chocolaterie, boekhandel, juwelier, Drogist.nl, Hovers, Multivlaai, Lampenier, hardloopsportwinkel en haarverzorgingsproducten.

"Het is leuk dat er hier een goede samenwerking is in dit winkelgebied", zegt Anthonie Fierloos van boekhandel Het Paard van Troje. De nieuwkomer Sinke Komejan Makelaars is bijna twee maanden open. "Dat bevalt goed, lekker druk", zegt Philip Kant, woonconsulent. "Wij komen van Grote Kade 2. Dit pand op de Oostwal is een zeer geschikte locatie. Na verbouwing en herinrichting zijn we half oktober opengegaan."

Het pand is in drie secties opgedeeld en leent zich uitstekend voor de bedrijfsactiviteiten van Sinke Komejan makelaars & Hypotheekshop. "Wij hebben nu de beschikking over twee spreekkamers. Bovendien is het parkeren voor deur, makkelijk voor onze klanten. De Hypotheekshop zit bij ons inpandig en zo bieden wij een totaalpakket aan", aldus Simon Corbijn, makelaar/taxateur.

Meer berichten

Shopbox