Logo de-bevelander.nl


Foto: TroostVast Afscheidsfotografie

Wereldlichtjesdag Goes: Herdenkingsmoment voor overleden kinderen

Herdenken doet iedereen op een passend moment, dagelijks of op speciale dagen, alleen of in de intimiteit van gezin of familie. In dit laatste seizoen van het jaar vinden openbare herdenkingsmomenten plaats, zoals Allerzielen en Eeuwigheidszondag. Momenten waarop de naam van overleden dierbaren in het openbaar weer wordt genoemd en waarbij ruimte ontstaat om te praten over die persoon.

Stichting Wereldlichtjesdag Goes organiseert zondag 10 december 2017 voor de tweede keer speciaal een herdenkingsmoment voor overleden kinderen in Uitspanning De Goederenloods, Albert Plesmanweg 23 te Goes. De sfeervolle locatie biedt ruimte en gastvrijheid aan iedereen, waardoor de bijeenkomst een open karakter heeft en niet gebonden is aan een bepaalde religie of levensovertuiging. Vorig jaar werd de organisatie blij verrast door het grote aantal geïnteresseerden uit heel Zeeland. Ook mensen van buiten de provincie die toevallig in Goes waren, bezochten de avond met veel voldoening. “Met woorden, muziek en licht proberen we een sfeer van troost en warmte te scheppen. Iedereen is welkom. Om 19.00 uur precies steken we, mèt en vóór mensen die een kind hebben verloren, kaarsjes aan om hen te laten ervaren dat ze niet alleen zijn in hun verdriet,” vertelt een vrijwilligster van Wereldlichtjesdag Goes.

World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu over de hele wereld op de tweede zondag van december, om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven, gaat in 24 uur een golf van licht over de hele wereld ter nagedachtenis aan alle overleden kinderen die voortleven in ons hart en onzichtbaar aan onze zijde met ons mee wandelen.

Als ouders van een overleden kind, bent u van harte uitgenodigd. Ook broertjes, zusjes, grootouders en andere familieleden zijn welkom. Er zullen mensen zijn die een volwassen kind herdenken, anderen zijn er voor een kindje dat overleed vóór, of vlak na de geboorte. Er zijn mensen die een kind verloren door ziekte of ongeval. Het verlies is soms nog vers terwijl het voor anderen al 30 jaar geleden was. Het delen van de pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen verbindt mensen die elkaar verder niet kennen. Er wordt een herinneringstafel ingericht waar men een foto, knuffel of ander aandenken kan plaatsen voor de duur van de avond. Na de kaarsenceremonie en het noemen van de namen kunnen mensen in gesprek gaan of het herdenken in stilte ervaren.

Opgeven kan via de website www.wereldlichtjesdaggoes.nl

Meer berichten

Shopbox