Logo de-bevelander.nl


Foto: Jolanda goud

Welpen scouting De Voortrappers behalen insigne Journalist

De welpen van scoutinggroep de Voortrappers uit ’s-Gravenpolder hebben zich de afgelopen maanden bezig gehouden met het insigne journalist. Om dit insigne te behalen hebben ze verschillende opdrachten uitgevoerd.

Zo moesten ze met beelden een verhaal kunnen vertellen. De welpen hebben eerst foto’s gemaakt en vervolgens tekstballonnen uit de Donald Duck toegevoegd. Een belangrijke taak van journalisten is het houden van een interview. Om dit te oefenen, hebben de welpen vragen bedacht die ze zouden kunnen stellen op de rode loper bij de première van een nieuwe Star Wars film. Ook moesten ze een eigen perskaart en microfoon maken. De welpen hebben kort kennis gemaakt met de misdaadjournalistiek door middel van levend cluedo. Door allerlei aanwijzingen moesten de welpen erachter komen wie de dader was, wat het moordwapen was en waar en op welk tijdstip de moord was gepleegd.

Om echt een beeld te krijgen van wat een journalist allemaal moet doen, hebben de welpen een bezoek gebracht aan Omroep Zeeland. Daar aangekomen, gingen ze eerst naar de radiostudio. Twee welpen werden live geïnterviewd in de radio uitzending. Vervolgens mochten de welpen een kijkje nemen bij de redactie voor de website. Tot slot brachten ze een bezoek aan de nieuwsstudio. Daar mochten de welpen het nieuws van die avond voorlezen. Nu de welpen hadden gezien hoe het maken van een journaal in zijn werk gaat, gingen ze hier zelf mee aan de slag. De welpen presenteerden hun eigen VTR nieuws met een nieuwslezer, verschillende reportages en tot slot natuurlijk een weerbericht. Als laatste opdracht voor het insigne journalist hebben de welpen dit krantenbericht geschreven over alle opdrachten die ze gedaan hebben om hun insigne te behalen, met de hoop dat het geplaatst zal worden.

Meer infrormatie via www.voortrappers.nl of stuur een e-mail naar info@voortrappers.nl

Meer berichten

Shopbox