Logo de-bevelander.nl


Volop Kerstsfeer in de vele leuke kraampjes en de gezellige binnenstad van Goes. foto Leon Janssens.
Volop Kerstsfeer in de vele leuke kraampjes en de gezellige binnenstad van Goes. foto Leon Janssens. (Foto: Leon Janssens)

De gezelligste en grootste kerstmarkt

Het wordt een ultieme kerstbeleving tijden de Kerstmarkt in Goes. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december kunnen bezoekers zich helemaal onderdompelen in warme kerstsferen. De Goese binnenstad is dan weer het decor voor de grootste Kerstmarkt van heel Zeeland. De gezellige markt slingert door de mooiste straten en pleinen en dit jaar ook in de Grote Kerk. Rondom de kerk staat met veertig foodtrucks het Foodcourt opgesteld. Er zijn 250 acteurs, actrices en artiesten actief en er staan 120 kramen.

door Leon Janssens

Tom de Koning en stagiair Arne Pladdet organiseren onder de vlag van Goes is Goes de Kerstmarkt en Tammy Scholten is de organisator van Foodcourt. Op de Grote Markt is het Kidsplein met twee draaimolens en, terug van weggeweest, een grote kerstboom. Vrijdags is er een Old Timer autoshow te bewonderen. "De Korte Kerkstraat, vol met leuke kraampjes en dat loopt door tot op de Singelstraat. Er zijn tientallen kramen met bijzondere kerstcadeautjes, decoratie en lekkernijen", zegt Tom de Koning, "Tussen de twee kerken staat een groot podium met beide dagen live muziek." Vrijdagavond vier optredens, 18.00 t/m 21.00 uur, van Goes Body Action, een kerstdansshow met lichtshow, en zaterdag 15.00 uur het Monuta kerstconcert met koor A58 en muzikaal duo Soulkitchen. Nieuw dit jaar is de markt van Hoop, een Xtra Goes-Azië editie, in de Grote Kerk. Het Weeshuisplein, Schuttershof, Kreukelmarkt, Keizersdijk tot aan de Steenen Brug bieden een keur aan sfeervolle kerstkramen. In de straten van de binnenstad optreden van dweilbandjes, muziekverenigingen en koren, waaronder het Sint Bavokoor, met Christmas Carols. Goes ademt een Old England Dickens sfeer uit en daar dragen toneelvereniging Heer Hendrik en de Musicalvrienden sterk aan bij met optredens en muziek. Everdien Vermeulen en Corry Franse van Heer Hendrik zijn ieder jaar van de partij. "Samen met de Musicalvrienden. We kunnen vaak putten uit hun kennis van ingestudeerde musicals. Wij spelen meestal in op het publiek, daar raak je steeds meer in thuis. We verzorgen diverse acts uit de Dickens tijd, 'The Old Christmas Day'. We gaan als winkelende dames, heren van stand, zakkenrollers, kwakzalvers, wasvrouwen, en nog meer leuke karakters. Altijd 'loslopend', de vrijheid van burgers, we kunnen overal naar toe. We verzorgen onze eigen rekwisieten en knutselen die zo nodig zelf in elkaar." Nieuw is het fotohoekje waar het publiek zelf leuke foto's kan maken, zoals uit de beginperiode van de fotografie. Met belichting en attributen. Deze acts zijn alleen op zaterdag 9 december te zien. "Voor straattoneel is het vrijdagavond te donker en te druk", zegt Everdien, "Overdag komt dat beter tot zijn recht en kan het publiek alles zien."

Kerstmark: vrijdag 16.00-23.00 uur; zaterdag 11.00-17.00 uur, (foodtrucks 21.00 uur) . Vrijdag winkelopening tot 21.00 uur.

Informatie: www.goesisgoes.nl/kerstmarkt

Rachel van Westen
Meer berichten

Shopbox