Foto: Alex Dijkstra

Geslaagd Scoutingkamp

De Dolfijnen (waterscouts van 7 - 11 jaar) van Scouting Jacob Valcke hebben een geslaagd kamp gehad.

Onder begeleiding van leiding verkleed als jungledieren (flamingo's en tijgers), hebben de Dolfijnen tijdens hun kamp kennis gemaakt met het nieuwe thema van Scouting Nederland: de Jungle. Het programma bevatte veel verschillende spelelementen: een speurtocht door de stad, kanoën in het Hollandse Hoevegebied en een bonte avond.

Het programma stak als volgt in elkaar. De Jungle was getroffen door een zware storm waardoor de kanovijver van de kinderen geblokkeerd was. Om de kanovijver weer vrij te maken hadden de Dolfijnen slechts een kano en wat peddels nodig, maar deze waren ook weggewaaid! Verder werden de Dolfijnen door de jungledieren getest op een aantal vaardigheden die essentieel zijn voor in de jungle. Uiteraard slaagden de doorgewinterde scouts met vlag en wimpel.

Na de zware tests konden de Dolfijnen beginnen met het zoeken naar de peddels en kano's. In Goes waren er aanwijzingen te vinden tot de locatie van de peddels leidden. Na het oplossen van een aantal raadsels slaagden de kinderen erin junglerivier weer vrij te maken. Een goede afsluiter van dit twee-daagse kamp!

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox