Foto: Joyce Goverde

Dit is autisme

Al jarenlang bestaan in de wetenschap vele vaak tegenstrijdige verklaringen voor autistisch gedrag. Nu is er een doorbraak met het boek ‘Dit is autisme’ en de bijbehorende lezing. Een primeur in Goes, want daar werd dinsdag 7 november in Theater de Mythe deze vernieuwde lezing over autisme voor de eerste keer gegeven.

Door autismedeskundige Colette de Bruin (autismedeskundige) en dr. Fabiënne Naber (neurobioloog), werd de oorzaak van autisme in het brein en de bijbehorende aanpak duidelijk gemaakt. Aan de hand van pakkende voorbeelden en heldere uitleg werd de overvolle zaal meegenomen op reis door het brein van iemand met autisme.

Je kunt niet meer zeggen: ‘Hij doet het erom’

‘Dit is autisme’ is uniek, omdat het als enige de oorzaken van autisme in het brein bij elkaar brengt mét bijbehorende aanpak. Colette de Bruin trok in het verleden al volle zalen met haar lezingen over autisme en hoe hier mee om te gaan. Op 6 februari 2018 komt zij terug naar Zeeland voor een lezing over de aanpak bij autisme. Colette de Bruin: “Iemand las het nieuwe boek en zei: Dit boek maakt het zo logisch, Het haalt alle weerstanden weg. Je kán niet meer zeggen: ’Hij doet het erom!”. Voor velen die te maken hebben met autisme is Geef me de 5 dan ook een ‘way of life’ geworden.

Lezingen en cursussen voor ouders en professionals

De volgende lezing van Colette de Bruin ‘de aanpak bij autisme’ is op 6 februari 2018 in Studio A58 in Middelburg. Tickets (€15) verkrijgbaar via www.geefmede5.nl/lezingen. Naast de lezingen helpt Geef me de 5 ouders en professionals in de zorg en onderwijs met cursussen die zij aanbieden door heel Nederland, ook in Renesse, start op 27 februari 2018.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox