.Cees Pieterse en voorzitter Pim Lubbers bladeren door de 25-jarige geschiedenis van Schutterij Ravenstein (foto Leon Janssens)
.Cees Pieterse en voorzitter Pim Lubbers bladeren door de 25-jarige geschiedenis van Schutterij Ravenstein (foto Leon Janssens) (Foto: Leon Janssens)

Boogschieten geeft een bepaalde spanning

Schutterij Ravenstein is 25 jaar oud maar springlevend en dat jubileum wordt 11 november gevierd. “Wij hebben Nederlandse kampioenen in onze vereniging”, zegt Cees Pieterse, “Wij doen mee in de competities. Boogschieten geeft een bepaalde spanning. Het sociale aspect, de saamhorigheid is hoog. Andere clubs weten: “Als Ravenstein komt dan wordt er geschoten.”

door Leon Janssens

Cees Pieterse is oud voorzitter en thans actief lid: “In 1992, op 5 september, is door enkele enthousiaste Kloetingenaren, die graag in eigen omgeving, de handboogsport wilden beoefenen Schutterij Ravenstein opgericht. Je had hier wel het Gilde Sint Sebastiaan maar daar kon je niet zo maar lid van worden. Uit het niets werd, door de leden van het eerste uur, een buitenaccommodatie gerealiseerd. Alles door zelfwerkzaamheid. Ja, de leden gaan voor de vereniging door het vuur.” Telde Ravenstein in de beginperiode 22 leden, nu 85, een frappante stijging. “Een aanwas die vooral tot stand kwam vanaf dat ons clubgebouw Schuttershoek, met eigen binnenaccomodatie, er staat”, zegt voorzitter Pim Lubbers, “Met activiteiten om jongeren te laten schieten kwam vader ook vaak mee. Sommige deden een schietproef en werden vervolgens lid. Of kwamen op een gezellige avond met de vraag ‘kan ik hier ook lid worden?’ Wij zijn ook altijd present Koningsdag en in de Kindervakantieweek om uitleg te geven over boogschieten. Wij nodigen uit om naar Schuttershoek te komen en na een paar bezoekjes aan Schuttershoek kun je altijd zien wat je doet. Dat werkt wel.” Schutterij Ravenstein heeft dames- en herenleden, niet alleen uit de gemeente Goes maar uit de hele regio. Hun beschermvrouwe is mevrouw Van Dijk van ’t Velde-Rademacher Schorer, ambachtsvrouwe van Kloetinge.

Zaterdag vanaf 14.30 uur Jubileumschieting; 16.30 uur receptie in Schuttershoek, Noordweg 11, Kloetinge. www.schutterij-ravenstein.nl

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox