Iedereen die om wat voor reden dan ook naast de maatschappij terecht komt kan bij Walk Inn Goes binnenlopen. Voor een praatje, begeleiding of een lunch. Foto: PR
Iedereen die om wat voor reden dan ook naast de maatschappij terecht komt kan bij Walk Inn Goes binnenlopen. Voor een praatje, begeleiding of een lunch. Foto: PR (Foto: Walk Inn Goes)

Walk Inn Goes, vijf jaar hulp bij maatschappelijke re-integratie

De strijd om van een alcohol- of drugsverslaving af te komen is ongelooflijk zwaar. Wanneer het lichaam en het hoofd eindelijk schoon zijn begint er een nieuw gevecht.

door John de Kok

Eind 2012 werd de Stichting Walk Inn Stenenbrug in Goes opgericht om (ex)-verslaafden ondersteuning en een perspectief op een normaal leven te bieden. Na het afkicken keren voormalige verslaafden terug in de maatschappij. Vaak zijn bruggen met ouders, partners en kinderen verbrand, is er geen woning en zijn er schulden. Dat zijn drie van vele problemen waar ex-verslaafden in de ervaring van Sake Hospes tegenaan lopen. Hospes is de initiatiefnemer en oprichter van de Stichting Walk Inn Goes die 11 november haar eerste lustrum viert.

Terugval voorkomen

"Na een behandeling in een kliniek valt een groot deel van mensen die worstelen met een verslaving al snel terug in oude gewoontes. Dat komt omdat cliënten na een opname met dezelfde sociale, maatschappelijke en financiële problemen geconfronteerd worden waarvoor ze gevlucht waren. Een betere nazorg en begeleiding naar re-integratie is essentieel om terugval te voorkomen", vertelt Hospes. Walk Inn Goes biedt een warm welkom en een luisterend oor voor alle mensen die naast de maatschappij staan. Naast verslaafden ook aan mensen met sociale en psychische problemen, of aan ex-gedetineerden. Uitgangspunt is de christelijke overtuiging van liefde en barmhartigheid voor de medemens, maar iedereen is welkom.

Het blijven mensen

"We proberen oprecht en zo persoonlijk mogelijk naast mensen te staan. Weet je wel hoeveel dat voor zo iemand doet? Iemand kan ruiken, niet fris zijn en fouten hebben gemaakt, maar het blijft een mens. Wij proberen ze door de problemen van alle dag te helpen en ze sterker te maken", vertelt Hospes.
Walk Inn Goes biedt naast de open en vrijblijvende inloop ook praktische hulp. Zo is de donderdagavond 'stay-clean' avond, een praatgroep voor terugval preventie. Vijf dagen in de week is er een lunch. Dagbesteding is er ook, er wordt gesport om mensen een structuur te bieden en via de gemeente Goes kunnen mensen een werk-leertraject in.

Open dag 

Zaterdag 11 november heeft Walk Inn Goes tussen 10.00 en 15.00 uur een open dag. Vrijwilligers, medewerkers en bestuur vertellen graag meer over de stichting en haar idealen.
Kijk ook eens op www.walkinngoes.nl

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox