Foto: Hans Gerritsen

Alice, dans voor de jeugd

Jeugddansgezelschap De Stilte is een uniek gezelschap binnen het Nederlandse jeugdtheater, niet in de minste plaats om de voorstellingen van een tot de verbeelding sprekende danstaal en eenvoud. Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een kort programma plaats door regionale danstalenten onder de titel Dansdroom Zeeland. Jongeren tussen de 8 en 12 jaar hebben samen met de dansers van De Stilte in vier repetitiedagen toegewerkt naar een korte voorstelling.

Net als in het boek begint de voorstelling Alice van Jeugddansgezelschap De Stilte met het boottochtje op de Theems van Lewis Carroll met de drie zusjes Liddell. Wat er daarna gebeurt? De schrijver verandert in een konijn en de achtervolging op hem, brengt de zusjes om beurten in een wonderlijke wereld van slaap en droom.

De muis, de rups en de kat dringen zich ieder op hun eigen wijze op aan Alice. Als de zusjes de rol van koningin hebben bemachtigd, weten ze de schrijver te ontmaskeren en aan de waanzin van de droom te ontsnappen.

De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar.

Breda is de thuisbasis van De Stilte van waaruit ze nationaal en internationaal uitvliegen. Zoals kinderen de wereld ontdekken, zo speelt het gezelschap met dans én verovert het gaandeweg de hele wereld.

Zondag 12 november 15.00 uur
Theater de Mythe Goes

www.zeelandtheaters.nl

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox