Elke Vierveijzer zingt Maarten van Roozendaal
Elke Vierveijzer zingt Maarten van Roozendaal (Foto: Elke Vierveijzer - persfoto)

Elke Vierveijzer weer in Rilland

Elke Vierveijzer komt voor de derde keer naar Podium Reimerswaal in Theater Luctor et Emergo. Dit keer op vrijdag 10 november met haar programma 'Om te janken zo mooi'. Ze zingt nummers van Maarten van Roozendaal met aan de vleugel Michiel Wetzer.

Een 'liedje' is een deuntje dat vervliegt. Maar een 'lied' kerft zich voor altijd in je huid. Elke Vierveijzer zingt een selectie uit de mooiste liederen van een man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal. Niet om te vervangen, maar om de liederen, zoals hij die zelf selecteerde vlak voor zijn dood, levend te houden. Van 'Alsof er niets is gebeurd' tot 'Het te late einde' en van 'Mooi' tot 'Red mij niet'.

Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en was finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar "een jaloersmakend talent". Ze vertolkt de liederen van één van de beste liedauteurs, zangers en componisten die Nederland heeft gekend. "Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!" Een genot om naar te luisteren! Elke won - geheel terecht - samen met haar pianist de Rabo Publieksprijs op 27 oktober voor hun 'Ode aan Maarten van Roozendaal'.

'Om te janken zo mooi'

Vrijdag 10 november om 20.00 uur, Luctor et Emergo, Rilland

Meer informatie: www.elkevierveijzer.nl

Kaarten voor deze voorstelling en andere kunt u reserveren via:

www.podiumreimerswaal.nl

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox