In een regen van confetti openden Han Busker (l) en Jo-Annes de Bat het nieuwe Vakbondshuis FNV Goes.(foto Leon Janssens)
In een regen van confetti openden Han Busker (l) en Jo-Annes de Bat het nieuwe Vakbondshuis FNV Goes.(foto Leon Janssens) (Foto: Leon Janssens)

Nieuw Vakbondshuis FNV geopend

Met een ferme ruk aan een spandoek waarop “FNV Vakbondshuis Goes 2017” was de officiële opening door voorzitter Han Busker van de FNV en Staten van Zeeland gedeputeerde Jo-Annes de Bat een feit. In zijn openingswoord zei Busker: “Ik ben blij dat we nu op zo een mooie plek zitten. Voor iedereen goed bereikbaar en heel toegankelijk.“

door Leon Janssens

Het is een van de 35 vakbondshuizen in het land waarmee de FNV op lokaal niveau zichtbaar en herkenbaar aanwezig wil zijn. De FNV wil op de plek zijn waar mensen wonen, werken en leven. ”En dat we ter plekke weerwerk organiseren tegen allerlei ontwikkelingen die voor werknemers en de maatschappij ongunstig zijn. Denk aan de flexibilisering van de arbeid, waardoor steeds minder mensen zekerheid hebben over hun werk/inkomen.

Bezwaarschriften

Daarnaast ook de ontwikkelingen in de WMO waarbij mensen niet de juiste zorg krijgen helpt de FNV ze met bezwaarschriften. Het is bovendien belangrijk dat de FNV, lokaal sterk aanwezig is nu veel taken van het rijk bij de gemeenten terecht zijn gekomen”, laat Els Westdijk, bestuurder lokaal/regionaal FNV weten. De FNV is sinds juli bezig geweest met de verbouwing van het vakbondshuis aan de Wulfaertstraat 5 in Goes.

Thuisfront

Werkplekken, vergader- en gespreksruimtes staan ter beschikking van kaderleden die actief zijn in een bedrijfsledengroep, ondernemingsraad, individuele dienstverlening, voor grensarbeiders, het lokaal netwerk of het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte. Belastingservice FNV heeft hier haar thuisfront. Maar bovenal is het vakbondshuis een laagdrempelige plek, waar actieve FNV-leden tijdens spreekuren over werk inkomen of zorg met of zonder afspraak mensen met vragen of problemen met raad en daad bijstaan.

De locatie mag dan vernieuwd zijn, leden en geïnteresseerden kunnen als vanouds rekenen op de prima service en dienstverlening van de grootste vakbond van Nederland.

Inloopspreekuur

Iedere dinsdagavond van 19.00 tot 21.30 uur is het inloopspreekuur. Ook op de 2de en 4de dinsdag van de maand WIA/WAO spreekuur. Iedereen is welkom voor arbeid gerelateerde zaken.

Rachel van Westen
Meer berichten
Shopbox