Afscheid nemen op een persoonlijke en originele manier

VLISSINGEN - Koffie en cake. Het mag nog wel, maar hoeft niet meer. Een Zeeuws afscheid is persoonlijk, warm, verbindend en krachtig. Op 4 november is er een open dag van drie samenwerkende uitvaartcentra in Zeeland. Uitvaartverzorging De Bevelanden, Uitvaartverzorging H. Jobse en Uitvaartcentrum Overtoom Groen openen vanaf 10:00 uur de deuren voor inspiratie en informatie.

Een uitvaart op je eigen manier, dit betekent niet dat prachtige tradities en gewoonten niet behouden kunnen blijven. Het kan goed gecombineerd worden met persoonlijke wensen. Bij Uitvaartcentrum Overtoom Groen in Vlissingen worden onderwerpen als notariële zaken en met passende hulp thuis blijven wonen, besproken. Luister naar een accordeonist, bekijk prachtige boeketten, afscheidsfotografie, handgemaakte engeltjes en wandel mee over de begraafplaats van Vlissingen. Zeeuwse dialectverteller Frans van der Heijde vertelt over “Omhae mee de doôd..!”, een ware belevenis.

Origineel

Alle drie de uitvaartondernemingen leggen de nadruk op een persoonlijk en origineel afscheid. Met een invulling die perfect bij de overledene en de nabestaanden past. Uitvaartverzorging H. Jobse in Middelburg laat tijdens de open dag zien hoe het anders kan. Ontdek de verschillende en alternatieve mogelijkheden, bijvoorbeeld nog een maal uitwaaien in de frisse Zeeuwse buitenlucht. Ervaar hoe dit voelt tijdens een nagebootste uitvaart in de tuin waarbij de kist wordt vervoert per fiets. De open dag in Middelburg wordt muzikaal begeleid door vioolspel en een lezing van de rouwclown.

Fotografie

Bij een uitvaart kan er gekozen worden voor afscheidsfotografie. Hiermee wordt de dag, tot in de kleinste details, vastgelegd. De tranen van een kleinkind, het handen vasthouden van de ouders, de bloemcorsages van de gasten, zijn in een fotoalbum terug te vinden. Het bijwonen van de open dag ondersteunt in het proces naar de uitvaart of die van een dierbare. Met inspiratie en kennis wordt de dag anders bekeken en zelf vormgegeven. De drie uitvaartverzorgers zijn grote spelers in de regio met een hoge mate van persoonlijke betrokkenheid. Op de open dag overhandigen de uitvaartverzorgers een exemplaar van het inspiratiemagazine voor een prachtig Zeeuws afscheid.

Contact

voor meer informatie over de open dag kan er contact opgenomen worden met een van de bedrijven. Door contact op te nemen kan er een gratis exemplaar van het inspiratiemagazine worden toegestuurd.

Meer berichten
Shopbox