Na de openstelling op maandag werd er al druk gebruikt gemaakt van de nieuwe op- en afritten van de A58. FOTO: Leon Janssens
Na de openstelling op maandag werd er al druk gebruikt gemaakt van de nieuwe op- en afritten van de A58. FOTO: Leon Janssens (Foto: Leon Janssens)

Nieuwe afslag A58 Goes is geopend

GOES - De nieuwe aansluiting Goes-Zuid op de A58 is maandag voor het verkeer opengesteld. De aansluiting met het afslagnummer 35a is een langgekoesterde wens die ervoor gaat zorgen dat de bereikbaarheid en de doorstroming van en naar Goes fors gaat verbeteren. De gemeente Goes was verheugd te kunnen melden twee weken voor de geplande datum op maandag 23 oktober om 06.00 uur de weg open kunnen stellen.

"Superblij", zegt wethouder Loes Meeuwisse, "Samen met onze partners hebben we sinds het najaar van 2016 hard gewerkt om de aansluiting te realiseren. We zijn blij met de inzet van iedereen die betrokken is geweest bij dit project en trots op het resultaat. Het moeilijkste was nog om het geld van het Rijk, 8,8 miljoen, te krijgen. De totale kosten voor het project zijn 17,5 miljoen. Wij denken dat dit economisch voordeel op gaat leveren. bedrijven vestigen zich en dat levert nieuwe banen op. Roompot vakantie koos voor deze locatie juist om de nieuwe afslag. Het is voor Goes als centrumgemeente een voorwaarde om de stad bereikbaar te houden voor haar ondernemers, inwoners en bezoekers. De belangrijke regiovoorzieningen, zoals het ziekenhuis en Emergis zijn door de extra aansluiting nu optimaal bereikbaar met een tijdwinst van vijf tot tien minuten." De laatste twee dagen stond er al een veel kleinere file dan normaal bij Goes-Zuid ter hoogte van de Zeelandhallen.

Turbokluifrotonde

Met gereed komen van de werkzaamheden is het volgende gerealiseerd: een toe- en afrit aan de zuidzijde van de A58 en de noordzijde van de A58 welke zijn verbonden de nieuwe turbokluifrotonde op de Nansenbaan ten noorden van de A58 verbonden. Dit is zijn twee dubbelbaans rotondes met een verbindingsweg er tussen, belangrijk voor de dorstroming. De rotondes worden gekruist door de spoorlijn van de stoomtrein. Er zijn onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de A58 tussen knooppunt De Poel en knooppunt Vierwegen. Verwachting is dat deze nieuwe aansluiting 35a de toegankelijkheid en doorstroming van verkeer in en rond Goes verbetert en de verkeersveiligheid op de A58 en omliggend wegenstelsel verhoogt. Het bevordert het woon- en leefklimaat, spreiding van het verkeer en betere toegankelijkheid van de stad Goes. Nu staan er nog gele verkeersborden maar in het voorjaar 2018 komen er nieuwe ANWB-borden.

Feestelijke middag

Om de opening van de aansluiting te vieren wordt woensdag 25 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een feestelijke middag voor jonge Goesenaren georganiseerd. Op het terrein naast de turbokluifrotonde op de Nansenbaan kunnen kinderen knutselen en kleuren en het groot materiaal wat tijdens de werkzaamheden gebruikt is bekijken, én op de foto in een asfalteermachine.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden