Logo de-bevelander.nl


Foto: Justin Stolwijk

Collectanten Rode Kruis in Zeeland hebben bijna 59.000 euro opgehaald

Van 18 t/m 24 juni 2017 vond de jaarlijkse collecteweek plaats van het Rode Kruis en de collectanten hebben veel inspanningen verricht door met de collectebus langs de deuren te gaan. De inspanningen zijn zeker niet voor niets geweest, in totaal is er in Zeeland voor een bedrag van bijna 59.000 euro opgehaald.

In het kader van 150 jaar Rode Kruis met het centrale thema EHBO is er voor de Rode Kruis collecteweek gekozen voor het thema ‘EHBO in het onderwijs’. Voor kinderen in het basisonderwijs komt dit neer op voorlichting, de kinderen in het voortgezet onderwijs krijgen een certificaat als ze de EHBO-cursus afronden. Zo hebben we bijvoorbeeld lesmateriaal, gastlessen en cursussen op het gebied van EHBO. Veel jongeren zijn onvoldoende voorbereid op noodsituaties. We vinden het daarom belangrijk dat ook jongeren bewust en bekwaam worden met EHBO.

Het Rode Kruis Zeeland staat altijd paraat; ruim 800 vrijwilligers, verspreid onder 7 afdelingen, staan klaar om te helpen. De vrijwilligers worden ingezet bij noodsituaties, zoals een grote brand of overstroming en onze EHBO-vrijwilligers helpen ook op evenementen en festivals. Daarnaast bereidt het Rode Kruis mensen voor op een noodsituatie, zodat zij zichzelf kunnen redden en oog hebben voor anderen in nood.

Tot slot willen we alle collectanten van het Rode Kruis bedanken voor hun inzet voor zijn/haar afdeling.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox