Logo de-bevelander.nl


Engelandreis Vmbo Edudelta College Goes 2017

Onlangs is de 4e klas van het vmbo op rondreis geweest in Engeland, hier hebben de leerlingen aantal bedrijven en Londen bezocht.

De Engelandreis heeft plaatsgevonden van 28 september- 30 september j.l. Deze reis heeft een groen breed georiënteerd karakter waarbij ook de nodige aandacht is voor de Engelse cultuur. Op donderdagochtend hebben leerlingen Dover Castle, bezocht, hier werden we verrast door de bijzondere schoonheid van het kasteel, waar zij ook een rondleiding hebben gehad in het Underground hospital.

Verder brachten de leerlingen plantenteelt een bezoek aan de New Holland Basildon tractorfabriek, hier worden tractoren geproduceerd voor de Europese markt. De leerlingen van dier gingen op bezoek bij Snakes Alive. Nadat de leerlingen een rondleiding hadden gekregen, waarvan zij zeer onder de indruk waren, werd het eerste hotel opgezocht, Travelodge Illford

De volgende dag, vrijdag, stond een bezoek aan het Science- of Natural history museum op de planning, nadat de leerlingen één van deze musea hadden bezocht mochten ze een middag vrij door Londen wandelen. Tevens konden zij gebruik maken van hun dagkaart voor de Tube (de metro).

Aangezien Londen altijd een leuke stad is, was er voor de leerlingen veel te zien, waarbij Oxford street en Regent street (shoppen) erg populair waren bij de leerlingen. Ook konden zij een toeristische route wandelen, waarbij zij o.a. langs Downing Street 10 en Buckingham Palace konden lopen.

De tweede overnachting was in Travelodge Hickstaed, wederom een zeer luxe hotel. Zaterdag 30 september was al weer de laatste dag van deze Engelandreis, met wel een heel vol programma.

In de ochtend gingen we op bezoek bij de Coombes Farm in Lancing, waarbij we o.a. een rondrit kregen over de South Downs. In de middag gingen we op bezoek bij de Autumn Show in Ardingly, een braderie op het gebied van lokale Engelse streekgerechten, dieren, groenten en allerlei kraampjes


Om 16.00 uur moesten we de ferry halen in Dover richting Duinkerken. We voeren met het luxe schip van DFDS Seaways, een ferry maatschappij die een verbinding onderhoudt tussen Frankrijk en Engeland.

We arriveerden in Goes rond 10 uur in de avond. We kijken terug op een zeer plezierige, educatieve en gezellige reis

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox