Logo de-bevelander.nl


Inwoners van Oude IJsselstreek zijn een stuk beter afval gaan scheiden. (foto: Roel Kleinpenning)
Inwoners van Oude IJsselstreek zijn een stuk beter afval gaan scheiden. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Medisch afval in Kapelle

De gemeente Kapelle biedt haar inwoners de mogelijkheid om minder afvalstoffenheffing te betalen als zij minder restafval aanbieden. Voor inwoners die door een chronische ziekte of medische beperking veel medisch afval hebben is het vaak onmogelijk om hun restafvalcontainer minder vaak aan te bieden en zo in aanmerking komen voor een lagere afvalstoffenheffing.

De gemeente Kapelle biedt deze huishoudens een korting op de afvalstoffenheffing. De korting geldt voor inwoners met een chronische ziekte of medische beperking die minstens een jaar duurt. Ook moeten inwoners hun afval aanbieden in rolcontainers. Wie zijn afval in losse zakken aanbiedt in een verzamelcontainer, komt niet in aanmerking voor de korting. Per 1 januari 2018 wordt het systeem ook ingevoerd voor de huishoudens die gebruik maken van verzamelcontainers. Op dat moment kunnen ook deze huishoudens gebruik maken van een kortingsregeling.

Een aanvraag voor reductie van de afvalstoffenheffing voor het belastingjaar 2017 kan worden ingediend tot en met 31 december 2017. U kunt het aanvraagformulier aanvragen via gemeente@kapelle.nl of afhalen in het gemeentehuis.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox