Logo de-bevelander.nl


Lenie, Corrie, Anja en Hetty zijn al sinds jaar en dag lid van de vereniging Vrouwen van Nu afdeling Schore en hebben een waardevolle vriendschap opgebouwd. FOTO: Rachel van Westen
Lenie, Corrie, Anja en Hetty zijn al sinds jaar en dag lid van de vereniging Vrouwen van Nu afdeling Schore en hebben een waardevolle vriendschap opgebouwd. FOTO: Rachel van Westen (Foto: Rachel van Westen)

Gezellig op stap met Vrouwen van Nu

HANSWEERT - Corrie, Hetty, Anja en Lenie zijn al sinds jaar en dag lid van de vereniging Vrouwen van Nu afdeling Schore én stuk voor stuk bestuurslid. Hun club heeft 27 leden en de dames zouden graag nieuwe leden verwelkomen, maar het lijkt wel of dáár niet zoveel animo voor is.

Ze vermoeden dat de oorzaak hiervoor is te zoeken in het feit dat vrouwen het vandaag de dag erg druk hebben. Ze hebben een baan en als ze niet buitenshuis werken, hebben ze het vaak druk met de kleinkinderen. "Maar zoveel tijd kost het niet", benadrukt Corrie, "En je krijgt er zoveel voor terug. Iedereen kent iedereen en we leven allemaal met elkaar mee." Anja knikt instemmend: "Iedereen toont belangstelling voor elkaar." "We hebben een leuk programma en we proberen om zoveel mogelijk verschillende activiteiten te organiseren", licht Lenie toe. "We hebben maandelijkse bijeenkomsten waarbij we werken met een thema. We hebben creatieve avonden, in het voorjaar een uitje en een paar keer per jaar een cursus bloemschikken. Wanneer de dames de vraag voorgelegd krijgen wat nu echt het hoogtepunt was van de afgelopen jaar, vallen ze stil en kijken elkaar vertwijfeld aan, want tja… ze doen zoveel leuke dingen. Hetty aarzelt voordat ze van wal steekt: "Een van onze leden zit aan de nierdialyse en daarom hebben we dit voorjaar een informatieavond van het Erasmus georganiseerd. Je denkt te weten wat dialyse inhoudt, maar ik vond het wel heel indrukwekkend om te horen welke impact het heeft op een mens en hoe het je beperkt in je leven." Lenie kijkt vooral met heel veel plezier terug op de Herfstmarkt waar ze onlangs hebben gestaan. "We hebben de hele week bloemstukjes en aanverwante dingen gemaakt die we vervolgens hebben verloot op de Schoorse Herfstmarkt. Van de opbrengst kunnen we de extraatjes doen zoals een gezellig etentje met zijn allen." De dames zijn het er in ieder geval allemaal over eens dat vooral het sociale aspect de vereniging bijzonder maakt. "We zijn gewoon vriendinnen geworden", zegt Corrie, "en dat vind ik wel zo heerlijk."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox