Logo de-bevelander.nl


Zeeuwse Week van de Veiligheid

Hoe goed we met z'n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van 9 tot en met 15 oktober tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid!

Verschillende Zeeuwse organisaties en overheden die zich bezighouden met veiligheid, organiseren tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid activiteiten, voor jong en oud. Je kan brandweerkazernes bezoeken, boeven in de wijk vangen, discussiëren over veiligheid in je gemeente of ontdekken wat je moet doen als je huis onder water komt te staan! Het volledige overzicht van de activiteiten die georganiseerd worden, staat op www.zeelandveilig.nl/veiligheidsweek.

Verkeersveiligheid


In de binnenstad van Vlissingen wordt donderdag 12 oktober een pop-upstore over (brand)veilig leven in Zeeland geopend. De leerzame, interactieve expositie blijft zo'n 3 maanden in Vlissingen en verhuist dan verder naar een andere gemeente. Waterschap Scheldestromen organiseert tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid een interactieve bustour door de Zak van Zuid-Beveland, waarin ze laten zien hoe ze omgaan met verkeersveiligheid, gladheidsbestrijding, boomverzorging en nog veel meer! Na deze bustour ga je zelf nog veiliger de weg op.

Radio en TV


Op werkdagen tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid staat ook Omroep Zeeland stil bij het thema veiligheid. Zowel op radio als tv! Deskundigen van onder andere Veiligheidsregio Zeeland, brandweer, politie, Waterschap, Enduris, EPZ en GGD Zeeland vertellen wat inwoners kunnen doen voor de eigen veiligheid. We zoomen daarbij vooral in op de thema's brand, waterveiligheid, nucleaire veiligheid, uitval nutsvoorzieningen en gevaarlijke stoffen.

Sociale media

Wil je handige veiligheidstips en actuele incidentinformatie ontvangen op je tijdlijn? Volg Zeeland Veilig dan op Facebook of Twitter! Tijdens de Zeeuwse Week van de Veiligheid lees je er alles over de activiteiten die worden georganiseerd en organiseert Veiligheidsregio Zeeland leuke acties! Hou daarnaast ook de social media accounts van de gemeenten, veiligheidspartners en andere overheden in de gaten.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox